Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-09-15

Massiva nedstängningar av hotell i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-09-15

På turistdestinationerna stängs hotellen ner i en aldrig tidigare skådad omfattning, på Costa del Sol vinterstänger 80% av hotellen och utan angivet datum för att återöppna igen.

Det är en massiv stängning om man jämför med de senaste åren då 80% av hotellen har haft öppet året runt. Nu stänger även många emblematiska hotell som aldrig tidigare haft stängt t.ex. Pez Espada, Alay, Meliá Costa del Sol och MS Amaragua.

Presidenten för hotellens organisation på Costa del Sol (AECOS) Luis Callejón Suñé, framhåller att situationen är kritisk. Högsäsongen har förlängts till slutet av oktober och inaktivitetsperioden förkortats till februari. Men det går inte att i dagsläget bestämma återöppningsdatum eftersom det beror på pandemins utveckling. "Viruset är oförenligt med turismen", betonade Callejón Suñé för att förklara varför de flesta stänger utan att veta när de kommer att ta emot turister igen.

Bristen på efterfrågan har framförallt sin grund i karantänsbestämmelsernas inverkan på resenärer från nyckelländer som Storbritannien och de reserestriktioner som har genererats av pandemin. Den inhemska efterfrågan har också bromsats av försämrad personlig ekonomi och osäkerheten i ERTE-systemet (permitteringar).

Den första september stängde de första hotellen, ett av dessa var det emblematiska hotell Alay. Det har denna säsongen bara varit i drift från den 31 juli. Álvaro Reyes, kommersiell direktör för hotellet säger att säsongen blev bara en månad och den augustimånaden var ungefär som en novembermånad. Det fanns ingen efterfrågan, vi har aldrig haft stängt på vintern, men detta är verkligheten och vi hoppas kunna öppna den 1 mars igen.

Den stora hotellkedjan ”Playa” bekräftar stängningen av ett av kustens flaggskepp Med Playa Hotel Pez Espada i Torremolinos, utan fastställt datum för återöppnande.

De sista gästerna till Meliá Costa del Sol anlände i går och framtidsutsikterna är dystra. Vi har aldrig stängt sedan 1976, men situationen är ovanlig, säger hotellchefen Carlos Franco, som hoppas kunna öppna så snart "det finns en möjlighet."

På samma sätt har VD för Malaga-kedjan MS, Miguel Sánchez, också redan stängt två av de fyra anläggningar som de har vi kusten.. MS Amaragua stängde förra torsdagen och lägenhetshotellet Pepita i Benalmádena i fredags. "Det finns ingen rörelse och vi måste tänka på att rädda företag och jobb", säger Sánchez, som förutspådde att från och med den 20 september kommer det att finnas få hotell öppna utmed kusten.

På Costa Blanca är situationen i stort sett jämförbar, där har deras organisation ”Hosbec” aviserat att där övervägs en stängning av hotellen under vardagar för att bara ha öppet veckosluten för weekendgäster.

Bildtext: Med Playa Hotel Pez Espada, foto: medplaya.es.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255