Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-09-10

Över 70 kilo droger upptäckta på Málagas flygplats senaste veckan

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-09-10

Guardia Civil har under den senaste veckan gripit fem personer i tre olika ingripanden för narkotikasmuggling. Detta har skett som ett resultat av den förstärkning som har skett av säkerhetsåtgärderna mot narkotikahandel vilket inkluderar slumpmässiga kontroller av människor och bagage.

Det första ingripandet skedde när Guardia Civil gjorde en skatteverifiering av handbagaget för en passagerare som kom från ett land utanför EU / Shengenområdet och som hade Málaga som slutdestination. Personen som var av nigeriansk nationalitet verkade mycket nervös så det beslutades om radiologisk undersökning vilket utfördes på ett sjukhus i Málaga. Då upptäcktes att personen hade många "kapselformade främmande saker" i kroppen. Detta visade sig vara 59 stycken kapslar med kokain med en total vikt på 969,3 gram.

Det andra ingripandet ägde rum när agenterna kontrollerade tre passagerare som kom med ett flyg från Gran Canaria. När deras resväskor skannades upptäcktes främmande föremål varför alla tre väskorna öppnades och genomsöktes manuellt, då hittade de ett stort antal mjuka förpackningar med en fast substans inuti. Detta visade sig efter utförda tester vara 70,1 kg hasch varför personerna omedelbart greps och fördes till arresten.

Det tredje och sista ingripandet av Guardia Civil under veckan som gick var när de gjorde en kontroll på incheckat bagage för flygningen Málaga – Rotterdam (Holland). En narkotikahund markerade en av resväskorna varför de omedelbart började med att lokalisera passageraren som hade checkat in väskan. Personen i fråga höll på att stiga ombord på flygplanet när han blev omhändertagen och ledd till ett kontor där väskan öppnades i hans närvaro. I väskan hittades en förpackning inslagen i svart plast som innehöll en kartong i vilken det fanns 2,890 kg läkemedel i pillerformat, detta testades positivt för hasch. Personen som var spansk medborgare arresterades som misstänkt för brott mot folkhälsan.

Bildtext: Drogbeslag omnämnt i artikeln, foto: Guardia Civil.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255