Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-09-04

Fredagsvinet: Att förverkliga drömmar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-09-04

Drömmer du om en egen vingård? Tidigare i veckan så besökte jag Rickard Enkvist i Gaucín, en bit ovanför Estepona på den spanska Solkusten. Här har vindrömmar blivit verklighet.

Av Ola Josefsson

Den glade skånepågen har gjort några lönsamma inom reklam, byggbolag, restaurangrörelser och hotellverksamhet. På 1990-talet började Rickard att anlägga en vinanläggning vid sluttningarna av Sierra de la Bota i Gaucín.

Passion för vin har inspirerat honom. Och fram till nu har det blivit cirka 40 utmärkelser. Det tog bara något år efter att det första vinet var ute på marknaden som han vann en tävling i Córdoba på spanjorernas hemmaplan.

Den galne svensken, kallades han för.

När han köpte mark i kommunen Gaucín undrade kommungubbarna vad han tänkte syssla med. Kommunen ligger granne med en av världens största korkekskogar som är naturpark. Så det går inte att göra vad som helst i området.

Jag ska odla vin, sa Rickard Enkvist.

Det hade inte hänt sedan romarna var på platsen för cirka två tusen år sedan, sa kommungubbarna.

Vad som sedan har hänt och hur produktionen har utvecklat sig får ni veta i nästa nummer av Svenska Magasinet som utkommer den 15 september. Då kommer en artikel om Bodega Cezar och en längre intervju med Rickard Enkvist.

Fredagens vintips
I förra veckan lovade jag tips på roséviner som är trevliga att inmundiga så här på den varma eftersommaren i Spanien. Eftersom jag besökte Bodega Cezar i Gaucín vill jag börja med ett rött ekologiskt som är närodlat och närproducerat för oss på Costa del Sol.

Ultimos Sueños Ecológico Tempranillo 2016
Från Bodega Cezar. Smakrikt och bra balans rakt igenom. Fruktigt med inslag av skogsbär och plommon. Druvorna handplockade på sluttningarna av Sierra de la Bota. Vinet legat på franska fat i tolv månader. Pris 17 euro.

El Miracle no 05 rosado 2019
Producerat av vinjätten Vicente Gandia som har tillverkning på flera platser i Spanien. Denna rosé är producerad i Valencia på druvan Bobal. Blekrosa med violetta nyanser. Frisk och aromatisk med toner av jordgubb, skogsbär. Elegant och fräscht med bra ihållande smak. 5,99 euro (Carrefour)

Hito rosado 2019
Från Bodegas Cepa 21 som ingår i familjen Emilio Moro i Castrillo del Duero. Vinet är gjort på Tempranillo eller Tinto Fino som druvan heter i området. Friskt och aromatiskt, doft av blommor på en sommaräng, och en behaglig ihållande frisk smak. Visste du förresten att Hito betyder milstolpe som anger riktning och avstånd längs vägarna. Pris: 8,45 euro (Carrefour)

Fler vintips hittar ni på Twitter under hashtag #spanskaviner
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255