Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-08-13

Priserna på hyresmarknaden sjunker

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-08-13

Hyresmarknaden följs med stort intresse av många nordbor. Inte minst inför vinterhalvåret som är en vanlig period för övervintrare. Covid-19-pandemin slår hårt mot hyresmarknaden. Den som letar efter en hyresbostad inför vintern gör skäl att undersöka utbudet.

Mellan åren 2015 till 2018 ökade hyran i genomsnitt med 20 procent. Går vi tillbaka till 2013 så talar vi om en ökning på 45 procent enligt uppgifter från den spanska Riksbanken Banco de España.

Men nu har det svängt.

Varje vecka så publiceras rapporter i spanska dagstidningar att priserna på hyresmarknaden har stannat upp och i stället börjar sjunka. Spaniens hårda nedstängning under det nationella nödläget i kombination med att utbudet av hyresbostäder har ökat när turistlägenheter registreras om till den traditionella hyresmarknaden gör att priserna sjunker.

Statistik från olika bostadsportaler på nätet ger en samstämmig bild. Hyrespriserna de senaste månaderna har sjunkit med mellan 2 till 3 procent, och det är bara början enligt bedömare i branschen.

Men hur mycket priset på en hyresbostad kommer att sjunka är mera osäkert. Allt beror på hur marknaden utvecklar sig. Och hur het efterfrågan är i förhållande till utbud.

- Hyresmarknaden kommer att växa då antalet hyresgäster kommer att öka. De som tidigare planerat att köpa skjuter fram sitt beslut eftersom arbetssituation, permitteringar och arbetslöshet gör ett bostadsköp komplicerat, säger Ferran Font, direktör vid den stora bostadsportalen pisos.com.

Självklart varierar både pris och utbud beroende på läget och i vilken kommun du söker en hyresbostad under vinterhalvåret.

Rent generellt visar en studie från Idealista att i juli månad låg hyrespriset per kvadratmeter på 9,8 euro i provinsen Málaga. Det var en minskning med 0,7 procent jämfört med juni månad och 3,8 procent jämfört med juli 2019.

Om vi enbart tittar på Málaga stad låg genomsnittspriset per kvadratmeter på 10,1 euro vilket var en nedgång med 1,8 procent sedan månaden innan.

Även Fotocasa redovisar sjunkande hyrespriser på mellan 2,3 och 3,4 procent.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255