Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-08-10

Pandemin punkterar marknaden med turistlägenheter

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-08-10

Omkring 4.000 bostäder i Andalusien som tidigare varit registrerade som ”pisos turísticos” kommer i stället att erbjudas ut till traditionell uthyrning på lång tid. Mellan sex till 10 procent överger konceptet ”turistlägenhet” i samband med covid-19.

”Pisos/viviendas turísticos” gäller bara för korttidsuthyrning och inte för uthyrning längre än två månader i följd till samma hyresgäst, både om du hyr ut privat eller genom ett uthyrningsföretag.

Tidigare i år passerade antalet turistlägenheter på Costa del Sol 40.000-strecket vid myndigheten RTA (Registro de Turismo de Andalucía).

Det är Diario SUR som i måndagens tidning hänvisar till siffror från den sammanslutning, AVVA (Asociación de Viviendas Turísticas de Andalucía) som tillvaratar ägarnas intresse inom näringsgrenen turistlägenheter.

Omkring 4.000 objekt förvandlas för att i stället gå över till traditionell uthyrning. Orsaken är den kris i turistsektorn som Spanien upplever med covid-19-pandemin.

Det gör att många ägare till bostäder söker hyresgäster på andra håll, inom den traditionella uthyrningen.

När Storbritannien införde karantänskrav på invånare som semestrat i Spanien innebär det spiken i kistan. Nu väljer britter att resa till Grekland och Turkiet som har lägre smitta än Spanien.

Åter andra avvaktar utvecklingen. De är också rädda för konsekvenserna av lagen ”Ley de Arrendamientos Urbanos” där registringen för turistlägenhet gäller i fem år. Att bryta kontraktet med myndigheterna för att senare försöka återkomma när turistindustrin kommer igång kan bli kännbart.

Färre utländska turister betyder färre uthyrda turistlägenheter. I Málaga står utlänningarna för 30 procent av marknaden. I Benahavís och Marbella står utlänningarna för hela 90 procent.

För dig som söker hyresbostad på Solkusten under lång tid kommande vinterhalvår innebär detta ett större utbud av objekt.

Enligt portaler som idealista och pisos.com har utbudet av lägenheter till uthyrning på lång tid ökat från 700 objekt till 2.000 objekt i samband med turistkrisen.

Hyresgästens marknad tycks vara här med större utbud och i slutändan lägre hyreskostnad.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255