Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-31

Digitaliseringen av Spanien fortsätter i hög fart

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-31

Det stora spanska multinationella telekombolaget Telefónica har långt framskridna planer, som dessutom inryms i villkoren för användningen av det stödpaket som EU-har arbetat fram för återhämtningen efter coronapandemin.

Telefónica S.A. som är ett av världens största telekommunikationsföretag och Telefónicas dotterbolag Telefónica Móviles som är världens fjärde största mobiltelefonoperatör tar krafttag i Spanien. Telefónica España föreslår en ”digital överenskommelse” för att hjälpa egenföretagare, små och medelstora företag och för digitalisering av den offentliga sektorn.

För att främja den fullständiga digitaliseringen av Spanien har de åtagit sig att ”se till att fiberoptik år 2025 täcker hundra procent av landet och att vara ledande inom implementeringen av 5G-teknik”. Telefónica räknar med att Spaniens "digitala återstart" har en årlig positiv påverkan på cirka 1,8% av BNP mellan 2020 och 2025.

Spanien har redan en av de mest avancerade digitala infrastrukturerna i Europa och den mest avancerade av någon av de större nationerna. Operatören säger att det europeiska avtalet som träffades på småtimmarna den 21 juli tilldelar detta en kritisk roll för den gröna och digitala övergången inom den europeiska ekonomiska och sociala återhämtningen.

"Vi vet vikten av utmaningen. Det är dags att gå från teorier till fakta för återuppbyggnad; från makro till mikro, så att hjälp kan nå människor så snart som möjligt. Vi måste vara redo att ta Europas utsträckta hand," sa Telefónicas vd, José María Álvarez-Pallete.

De totala intäkterna för Telefónica under första halvåret av budgetåret, till slutet av juni, föll med 10% jämfört med samma period förra året, och under sista kvartalet minskade intäkterna med 14,8%. Den goda nyheten var att effektivitetsförbättringar och användning av kapital för att driva tillväxt innebar förbättrat kassaflöde på koncernens fyra nyckelmarknader i Spanien, Brasilien, Tyskland och Storbritannien, de ökade med 2,6% under första halvåret.

Bildtext: Den nya digitala pakten, video från YouTube kan ses här.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255