Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-28

I Spanien kan det bli extremt dyrt att trotsa badförbud

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-28

Det är inte bara dumt att bada när det är en röd flagga hissad det kan också innebära att en stor del av semesterkassan försvinner i ett nafs.

Denna artikeln handlar om Fuengirola på Costa del Sol, men är tillämplig på hela Spanien. I Fuengirola kostar det nu emellan 700 och 1.500 euro i böter att bryta det badförbud som den röda flaggan innebär. Många tror att flaggorna bara är rekommendationer, men så är inte fallet i Spanien. Fuengirola är heller inte speciellt dyrt i sammanhanget, det finns andra kommuner som debiterar upp till 3.000 euro och även i vissa fall ännu mer för otillåtna dopp. Kommunerna är helt fria att sätta vilka bötesbelopp som de vill i sina kommunala bestämmelser.

De kommunala bestämmelserna ger påföljder för de som väljer att bada när badförbud är indikerat av röd flagga. Sen betraktas brottet som allvarligt om tillsägelse från polis eller badvakt inte omedelbart åtlyds och då stiger bötesbeloppet mot den övre gränsen.

Javier Hidalgo från Fuengirola kommun har gått ut med en offentlig uppmaning till badgästerna efter att det under de senaste dagarna har upptäckts flera fall av bristande efterlevnad av badförbudet. Kommunen har nu beslutat att vara mer kraftfulla när det gäller att tillämpa förordningen och straffa alla som genererar ett ingripande från livräddare eller polis när det är badförbud. Anledningen är att dessa badgäster "skapar säkerhetsproblem, vilket äventyrar både livräddare och lokala poliser”.

Stränderna i Fuengirola övervakas dagligen under sommarsäsongen från klockan 11:00 till 20:00 av cirka 150 badvakter och lokalpoliser. Fuengirola har enligt Hidalgo som ambition att bli ett riktmärke i Spanien för säkerhet på stranden.

Det kanske i sammanhanget skall erinras om att det alltid finns en anledning till att de röda flaggorna är hissade. Ofta handlar det om kraftiga underströmmar men det kan också vara en hel rad andra anledningar.

Trots alla säkerhetsåtgärder så drunknar det dessvärre alltid badgäster varje år, oftast beroende på oförstånd eller dumhet. Här är en artikel från 22 juli förra året: Polisen tillkallades för att jaga upp badgäster från vattnet.

Bildtext: Bandera roja = badförbud.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255