Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-27

Svenska kyrkan i Fuengirola startar upp verksamheten

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-27

Den av många saknade samlingsplatsen och aktivitetscentret som Svenska kyrkan i Fuengirola har varit under många år startar nu äntligen efter flera månaders uppehåll upp sin verksamhet igen.

Det har utsetts en vikarierande kyrkoherde som har fått i uppdrag av Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) att återstarta verksamheterna. Jag tänker inte orda mer om detta utan här kommer den vikarierande prästen Peter Hellgrens egna ord:

Hälsning till alla svenskar på Solkusten !

Jag heter Peter Hellgren och är utsedd av Svenska kyrkan i utlandet som vikarierande kyrkoherde i Fuengirola. Under 14 år i olika perioder har jag arbetat för SKUT på olika platser och länder: Narvik, Yokohama, Torrevieja, Mexico City och Melbourne. Jag har varit aktiv i ombudsrörelsen för SKUT i Sverige och är ordförande i SKUT-rådet i Göteborgs stift. Den 1 september 2019 gick jag i pension från kyrkoherdetjänsten i Askims församling, Göteborgs stift.
Mitt uppdrag här i Fuengirola är: ” Starta upp verksamheten”. Detta är endast möjligt om vi alla bidrar med de gåvor som vi har fått. Jag kommenterar inte det som varit, utan ser framåt.
Efter tre veckor i Fuengirola har jag fått göra sjukhusbesök och hembesök och har haft många samtal på telefon. Jag tycker att det är viktigt att ni får träffa er präst och får möjlighet att komma till gudstjänst.
Med början på Tisdag den 28 juli finns jag på kyrkan mellan kl. 10-12 . Detta gäller alla tisdagar och fredagar (ej vecka 35).
Onsdag 2 september kl. 18.00 är det veckomässa i kyrkan med efterföljande kyrkkaffe. Sedan blir det veckomässa varje onsdag kl.18.00.
Uteplatsen framför kyrkan behöver göras i ordning och jag välkomnar alla frivilliga krafter att hjälpa till med det på fredag den 31 juli mellan kl.9.00 – 12.00.

På söndag är det Kristi Förklarings dag. I evangeliet läser vi:
” Detta är min son, den utvalde. Lyssna till honom.” Lukasevangeliet 9:35
Vad var det som hände på förklaringsberget ? Jo,lärjungarna fick se vad de hade anat och vad Petrus åtta dagar tidigare hade bekänt: att Jesus var Guds Son. Det som lärjungarna bara hade sett med trons ögon, det bröt nu fram , bländande tydligt. Nu visste de att det räckte. När de hade Jesus, hade de Gud. Därför skulle de följa honom, nu och alltid.
De flesta av oss får någon gång vara på Förklaringsberget. Men det är korta stunder. Vi måste alla ner i vardagen igen. Vi ser inte de himmelska gestalterna och det bländade ljuset. Men vi har Jesus och det räcker.
När vi människor möter Jesus i vardagen finns det alltid med en fråga: ” Vem är du?”
Gud svarar : ” Han är min Son.” Mose och Elia svarar : ” Han är löftets uppfyllelse.” Bröderna, Petrus, Jakob och Johannes svarar: ” Han är den ende.”
Ibland är Jesus mitt kors. Ibland är han ”min sång och glädje ”. Men ständigt är han ”min Herre och min Gud ”. Gud har svarat, fäderna och bröderna har svarat.
Vad svarar Du ? Frågan är ställd och du har hört hans anspråk och Bibelns svar.
Vem säger Du att han är?
Din präst
PeterVi på Svenska Magasinet önskar Peter lycka till med uppgiften, det kanske inte blir helt friktionsfritt – men vi är helt övertygade om att han om alla bjuder till kommer att lyckas med uppgiften.

Bildtext: Svenska kyrkan, julbasar 2015, foto: Jonny Erixon.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255