Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-23

Årets Miss World España och Mister International España

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-23

Kandidaterna till de som skall bli Miss World España 2020 respektive Mister International España 2020 och som sedan skall representera Spanien i de internationella tävlingarna, finns sedan några dagar på plats i Oropesa del Mar i Castellón.

Det är 104 kandidater, 52 unga kvinnor och 52 unga män som skall göra upp om de åtråvärda titlarna. Samtliga deltagare har vunnit deltävlingarna i sina provinser (50 provinser + 2 autonoma städer).

Många kanske tror att det är en renodlad skönhetstävling, men så är inte fallet. Från den 19 juli fram till söndagen den 26 juli tävlas det i en rad delmoment som var och en ger poäng, detta för att vinnarna inte bara skall se bra ut utan de skall också vara talangfulla. Galan att välja Mister Internacional Spain är planerad till natten mellan fredag och lördag och Miss World galan natten mellan lördag och söndag.

Under veckan har deltagarna ett späckat program, dels de olika deltävlingarna men de skall också göra en rad kulturbesök samt prova olika gastronomiska specialiteter. De har under veckan fått delta i en rad poänggivande sportaktiviteter på stranden, simning, knäböj och löpning är bara några exempel.

För att återhämta sig från ansträngningarna har männen kunnat koppla av i Spa-anläggningen i Marina D’or och kvinnorna har ägnat sin tid åt att testa klänningar inför modevisningen på torsdagen.

Den unga kvinna som vinner titeln måste presentera ett socialt projekt som hon under sitt regeringsår i sin provins, de får också poäng för talangprov, ovannämnda idrottsevenemang, multimediaprov, toppmodelltest och ett annat evenemang där de skall bära typiska kläder från sin provins. Proven för männen är i stort sett de samma som för kvinnorna, med undantag för det sociala projektet.

Kvinnornas tävling har en lång historia med flera olika organisatörer, men den första Miss España hölls redan 1929, medan Míster España är av betydligt nyare datum, närmare bestämt 1996. Den senare har därför ännu inte fått den uppmärksamhet och den internationella status om kvinnornas tävling har uppnått.

Vinnarna av årets Miss World España kröns traditionsenligt av förra årets Miss World España, María del Mar Aguilera från Córdoba, som för övrigt gick till semifinal i den internationella tävlingen Miss World 2019 i London. Mer om henne här: Spaniens representant till Miss World 2019 är vald.

Bildtexter: Kandidaterna för 2020.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255