Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-15

Marbella kommun tar ännu ett steg för att förebygga Covid-19

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-15

Marbella har tagit ytterligare ett steg i förebyggandet av Covid-19 genom att installera ett dussintal automatiska hydroalkoholiska gelutgivare på strategiska punkter och med stor tillströmning av människor. 
Borgmästaren Ángeles Muñoz, tillsammans med talesman för regeringsgruppen och rådgivaren för handel, Félix Romero, förklarade att enheterna, som ger 2 000 doser vardera aktiveras automatiskt när man för in handen och utan behov av kontakt.
Automaterna kommer att ligga i områden som Paseo Marítimo, Gamla stan och centrum av San Pedro Alcántara, samt Nueva Andalucía och Las Chapas. "Målet är att fortsätta främja åtgärder och ge medborgarna verktyg för att hantera hälsokrisen," sade borgmästaren,
De första enheterna har börjat installeras på Avenida Ricardo Soriano, Plaza África, Plaza de la Iglesia de la Encarnación, La plaza de la Iglesia de la Divina Pastora, där Calle Calvario sammanstrålar med Ricardo Soriano och vid olika punkter på Paseo Marítimo. 

De återstående enheterna kommer att finnas i San Pedro Alcántara, på Plaza de la Iglesia, la altura de la calle Marqués del Duero,
i Puerto Banús, Nueva Andalucía och Las Chapas. Man betonade att denna nya åtgärd mot Covid-19 har inletts i samarbete med den lokala handel, samtidigt som man uppmanar medborgarna att använda enheterna på ett ansvarsfullt sätt.
På det sättet har borgmästaren betonat den "ansträngning" som kommunfullmäktige har gjort "från första stund" för att begränsa pandemin. Totalt har mer än 5 000 desinfektionsoperationer genomförts både på kommunala kontor och i butiker, apotek, vårdhem, kollektivtrafik och taxibilar. Man påminde också om att en medvetenhetskampanj har inletts från hälsodepartementet under parollen "Nu beror det på dig" (Ahora depende de ti) så att ingen glömmer att det är allas ansvar att stoppa Covid-19 och att vi måste fortsätta att följa sanitetsrekommendationerna ”.
Foto: Ayuntamiento de Marbella

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255