Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-14

Trafiken på Spaniens flygplatser återhämtar sig gradvis

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-14

Efter att gränserna öppnades har trafiken ökat från 300 dagliga operationer (starter och landningar) i maj till över 2.000 under de första dagarna i juli.

Trots det så är trafiken på flygplatserna som sorterar under det statliga flygplatsbolaget AENA bara en bråkdel av de nära 7.700 dagliga operationerna i juli förra året.

Antalet passagerare har ökat avsevärt men är givetvis mycket lägre än sommaren 2019 särskilt eftersom det finns många för Spanien betydelsefulla länder där gränserna fortfarande är stängda, till exempel USA, Kina och Ryssland. Men i juni var det trots allt 1.05 miljoner passagerare som använde flygplatserna, jämfört med 267.000 i maj. Siffran 1.05 miljoner kanske låter mycket, men är faktiskt 96% mindre än 2019.

Under första halvåret har Aena registrerat 43,47 miljoner resenärer vilket är 66% mindre än 2019 som var ett rekordår för flygtrafiken.

Aena påpekar att flygplatserna sedan avslutningen av det nationella nödläget har anpassats till de nya hälsoreglerna. Aena utför kontroller genom mänskliga och tekniska medel på alla flygplatser i nätverket, vilket har kostat 20 miljoner euro genom att använda sig av mer än 1 000 anställda för att förstärka dessa tjänster.

Spaniens utrikesminister Arancha González Laya samt industriministern Reyes Maroto befinner sig just nu i Bryssel för att bland annat propagera för Spanien som en ”säker destination” för att locka internationell turism.

För att ge förtroende för resenärerna som inför hotet av en andra våg av coronavirus i Spanien, kunde välja en annan destination så klargjorde Laya att "allt är under kontroll". "Utan vaccination eller behandling måste vi fortsätta att vara försiktiga," sade hon, eftersom utbrott kommer att fortsätta att inträffa både i Spanien och i andra länder, något som redan är en del av den "nya normaliteten".

Ministern bad turisterna att följa de instruktioner de får på sina semesterdestinationer, eftersom åtgärder som obligatorisk användning av masker beror på beslut av de regionala myndigheterna, något som redan har genomförts i halva Spanien.

Bildtext: Resenärer på Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats, foto:EFE.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255