Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-09

Den spanska ögruppen Balearerna skärper restriktionerna

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-09

Regionalregeringen på Balearerna följer efter Kataloniens exempel och kräver obligatoriskt munskydd / ansiktsmask på offentliga platser, både inomhus och utomhus. Dessutom skärps reglerna för sociala sammankomster, både privata och offentliga.

Resolutionen bearbetas just nu och kommer att publiceras i den officiella statliga tidningen (BOE) inom kort, de nya reglerna förväntas att träda i kraft i helgen.

I dag är det krav på munskydd om inte det kan hållas 1,5 meters distansering, detta ändras till att bli obligatoriskt från det att man kliver ut genom ytterdörren. Det finns dock några undantag när man inte behöver bära skyddet:

Undantagen är på stranden, pooler, när man äter eller dricker, när man utövar sport samt när man spelar ett blåsinstrument. Den regionala regeringen har angett att masken måste bäras på lämpligt sätt så att den täcker både näsa och mun.

Resolutionen sätter också en ny gräns för sociala sammankomster, i både privata och offentliga utrymmen. Det blir begränsat till maximalt 70 personer i utomhusmiljöer och 30 personer inomhus.
Överträdelser av de nya reglerna kommer att betyda böter på upp till 100 euro (samma som i Katalonien).

Den regionala hälsovårdschefen Patricia Gómez sa i en intervju i radiokanalen Cadena Ser i förmiddags att skärgården är "mycket ömtålig" och tillade att antalet besökare i regionen ökar exponentiellt. Balearerna är ett populärt turistmål och var den första destinationen i Spanien som öppnade igen för internationella besökare. Gómez nämnde också resultaten från en coronavirusprevalensstudie i Spanien, som visade att endast 1,4% av invånarna på Balearerna hade utvecklat antikroppar mot viruset - medan det nationella genomsnittet ligger på 5,2%. "Seroprevalensstudien visar att väldigt få människor på Balearerna har drabbats av coronaviruset," sade hon.

Regionalregeringens premiärminister Francina Armengol (PSOE) förbereder också åtgärder för att få slut på de olagliga sammankomsterna (fester) som har förekommit under de senaste dagarna och som har krävt polisingripande. I ett försök att undvika stora folkmassor har den regionala regeringen förbjudit nattklubbar och festlokaler med kapacitet för över 300 personer att öppna igen. Pubar och nattklubbar i områdena Magaluf, Playa de Palma och Sant Antoni är stängda även om de har lägre kapacitet.

Enligt de senaste siffrorna från den regionala hälsovården finns det nio aktiva coronavirusutbrott på Balearerna, med 42 positiva fall och 90 personer som övervakas för att ha varit i kontakt med en coronaviruspatient. Tre av de nio utbrotten upptäcktes denna vecka på Mallorca drabbade familjemedlemmar med 14 milda eller asymptomatiska fall och 32 personer är under övervakning. På Ibiza upptäcktes ett utbrott med 42 fall och 69 är under övervakning.

Relaterade artiklar:
Munskydd blir obligatoriskt i all offentlighet i Katalonien.
Dryga böter i Spanien för coronarelaterade ordningsbrott.


Bildtext: En strand på Mallorca (Alcúdia), foto: Pikist.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255