Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-07

Dryga böter i Spanien för coronarelaterade ordningsbrott

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-07

Polisen i stora delar av landet delar nu ut kraftiga böter till de som inte följer reglerna, att kasta handskar eller munskydd på fel ställe kan kosta upp till 3.000 euro och näringsställen kan få böter på upp till 300.000 euro om trängseln blir för stor.

Enligt tidningen El Mundo är Toledo en av de dyraste städerna att slänga handskar och munskydd felaktigt, de har debiterat böter på upp till 3.000 euro.

Näst dyrast är det i Sevilla, enligt El Correo de Andalucia så debiterar kommunen 900 euro för detta.

I Cadiz har det delats ut böter på upp till 750 euro enligt Dieario de Cadiz och Burgos i Castilla y Leon debiterar upp till 600 euro enligt Diario de Burgos.

För att följa reglerna så skall handskar och munskydd efter användningen placeras i en plastpåse som sen skall slängas i en avfallsbehållare. Avfallsbehållaren skall när den töms tas ut separat från resten av avfallet för att slutligen läggas i soptunnan. Den person som har burit ut soporna skall därefter tvätta sina händer med tvål i minst 40 sekunder.

Något för barer och restauranger att tänka på:

En strandbar på Mallorca som har brutit mot Covid-19 kapaciteten för sin terrass riskerar böter på upp till 300.000 euro, enligt Diario de Mallorca.

Det handlar om Roxy Beach Club på Playa de Portals, Guardia Civil stängde ner verksamheten nu i helgen efter att de upptäckt cirka 80 personer på terrassen. Detta var inte bara fler personer än den tillåtna kapaciteten på 60 utan dessutom var den sociala distanseringen för dålig. Bötesprislistan för detta sträcker sig från 3.001 till 300.000 euro. Maxstraffet ges dock bara om kapaciteten överstiger 20% av kapaciteten. Ägaren till etablissemanget Maria Soledad Cuello nekar till att det var för många på terrassen och säger att böter vore mycket orättvist och kan leda till att många förlorar sina jobb.

Under veckoslutet som har varit så delades det ut 235 böter bara i staden Palma de Mallorca för brott mot sanitetsreglerna mot spridning av coronavirus. Detta inkluderar böter för att inte ha burit munskydd när inte distanseringen har kunnat hållas. Andra fick böter för att ha haft gatufester, något som Balearernas lokalregering helt har förbjudit i sina restriktioner för Covid-19.

De grundläggande reglerna gäller hela Spanien, men sen kan varje region, provins och kommun lägga till egna förordningar. Kommunernas prislistor för brott mot ordningsstadgan varierar också kraftigt.

Bildtext: Roxy Beach Club, Mallorca.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255