Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-03

Sommarens stora trafikövervakningskampanj startar idag den 3 juli

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-03

Varje sommar så intensifieras trafikövervakningen i Spanien under de helger när det är som störst trafik mellan städerna och kusterna.

DGT: s "Operación Salida" kommer, som traditionen påbjuder att bestå av fyra faser: den första, som kommer att äga rum mellan fredag den 3 juli och söndag den 5 juli; fas 2, från fredag den 31 juli till söndag den 2 augusti; fas 3, från fredag den 14 augusti till söndag den 16 augusti; och sen avslutas allt med "Operación Retorno", från fredag den 28 augusti till den 31 augusti.

Förra året var prognosen för juli och augusti 90 miljoner resor, den prognosen stämde bra då det blev 91 miljoner resor. Men i år blir det så komplicerat att DGT inte vågar sig på någon prognos enligt inrikesminister Fernando Grande-Marlaska.

Trots osäkerheten i årets trafikflöde betonade ministern att trafikvolymerna har återhämtat sig efter hälsokrisen även om det i juni har registrerats cirka 20% mindre trafikflöde än motsvarade månad förra året. I vilket fall som helst så förutser DGT att det blir mycket korta utflykter till fritidsaktiviteter och också resor för att hälsa på släkt och vänner.

"Det kommer att bli en annorlunda sommaroperation, en speciell sommar för alla," förutspådde inrikesministern, som varnade för att det fortfarande finns restriktiva och ansvarsfulla åtgärder som kommer att reglera medborgarnas beteende och därmed även trafiken på vägarna.

I år kommer polisen att inrikta sig på tre övervakningskampanjer: För det första hastighetsövervakning, för det andra motorcyklar och för det tredje narkotika.

Under dessa två månader kommer det att användas 764 fasta radaranläggningar för hastighetskontroll , 548 mobilradar, 12 helikoptrar, 216 kameror som kontrollerar användningen av säkerhetsbälte och bruk av mobiltelefoner, 11 drönare för trafikövervakning (3 av dessa har kapacitet att självständigt skriva anmälningar) samt 15 kamouflerade skåpbilar. Dessutom kommer hastighets-, alkohol- och drogkontroller att öka.

I anledning av pandemin, som har krävt mer än 28 000 människors liv i Spanien, är årets motto: "Detta land kan inte ta fler dödsfall. Var mycket försiktig när du kör". Förra året dog 215 personer under månaderna juli och augusti i trafiken, vilket gör det till sommaren med det hittills lägsta antalet dödsfall. DGT:s mål är att sänka dessa siffrorna ytterligare.

Av de totala trafikdöda sommaren 2019 var 43% oskyddade trafikanter (10 cyklister och 69 motorcyklister), en grupp som 2010 representerade 30% av de totala dödsolyckorna. (Statistiken visar bara olyckorna på landsvägarna, olyckor i tätbebyggda områden är inte inräknade).

Bildtext: Tráfico en Operación Salida / Retorno, foto: DGT.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255