Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-02

Ett nätverk för sexuell exploatering av kvinnor sprängt

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-02

Polisens arbete har resulterat i 11 gripanden i Spanien, 7 i Madrid, 1 i Almería, 1 i Las Palmas, 2 i Málaga. Organisationen hade också förgreningar till Wolverhampton i Storbritannien, men där är det okänt om eller hur många som har gripits.

Den kriminella organisationen rekryterade unga kvinnor i Nigeria, där kontaktade de släktingar till de tilltänkta offren och gav falska löften om att de skulle få ett mycket bättre liv i Spanien för att släktingarna skulle godkänna resorna. Innan de påbörjade resan till Spanien utsattes de för en Voodoo-juju-ed där de lovade att betala skulden för resan och att inte anmäla organisatörerna.

För resan använde organisationen sig av olika metoder för att undvika misstanke vid gränsen. En av metoderna var att använda flyg med förfalskad dokumentation innefattande ett visum som gav tillåtelse att resa till Europa. Ett annat var att föra kvinnorna till Marocko, antingen landvägen eller med flyg för att därefter smuggla dem med båt till Spanien.

Väl framme i Spanien togs kvinnornas pass i beslag och de informerades om att de nu hade en skuld på 50.000 euro. Sedan överfördes de till de klubbar där de skulle utöva sin prostitution, alternativt fick de stå på allmänna vägar, de övervakades då noga för att de inte skulle kunna fly.

För att undvika att utvisas från Spanien så tvingades de att begära asyl, de instruerades då hur de skulle bete sig för att få flyktingstatus och på så sätt få asylansökan beviljad.

Utredningen har visat att organisationen har haft en avancerad rollfördelning bland medlemmarna. Medan vissa rekryterade offren i Nigeria, var andra ansvariga för resorna till Europa och andra ansvarade för prostitutionen i städerna. Organisationen gjorde enorma vinster och inbillade offren att pengarna överfördes till deras familjer i Nigeria, medan de i själva verket investerades i fastigheter utomlands.

De gripna har anklagats för att tillhöra en kriminell organisation, människohandel, främjande av prostitution, brott mot utländska medborgare samt penningtvätt. De har nu ställts inför rätta, fyra av dem har dömts till fängelse, för de övriga har dom ännu inte meddelats.

Operationen är en del av polisens nationella plan mot människohandel för sexuell exploatering. Nationalpolisen har ett särskilt telefonnummer 900 10 50 90 och en e-postadress [email protected] för att underlätta att rapportera denna typen av brott. Där kan man lämna konfidentiell information anonymt, telefonsamtalet hamnar heller inte på telefonräkningen.

Bildtext: Nationalpolisen tillslag skedde samtidigt i alla städerna.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255