Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-12

Svenska kronans återhämtningar imponerar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-12

En svensk krona som har återhämtat sig kan ge ringar på vattnet för bostadsmarknaden i Spanien. Plötsligt har läget förbättrats för köpsugna svenskar på jakt efter bostad under Spaniens sol.

På fredagsmorgonen handlades en euro för 10:52. Det kan jämföras med situationen i mitten på mars månad då en euro handlades för 11,23 euro. Sedan slutet av mars har den svenska valutan stärkts med sex procent mot euron och nästan tretton procent mot dollarn. Kronan har alltså stärkts senaste tiden.

Och kronan är tillbaka på samma nivå som före coronaspridningen och dess effekter på ekonomin. Att värdet på kronan sjönk när det var som osäkrast kring corona var väntat. Det är snarare regel än undantag att investerare skyr små valutor till förmån för större stabilare valutor vid kristider.

En stärkt svensk krona samtidigt som priserna på den spanska bostadsmarknaden sjunker en aning skapar köpläge för svenskar med funderingar på bostadsköp i Spanien.

Den spanska affärstidningen Expansión skriver att covid-19-pandemin påverkar bostadsmarknaden över hela Spanien. Generellt kommer priserna på bostäder att sjunka sex procent under 2020.

Det finns ingenting som tyder på att bostadsmarknaden inte skulle påverkas av situationen med den svaga ekonomin skriver tidningen.

Försäljningen av bostäder i Spanien backade med 38,3 procent i april till 26.000 enligt uppgifter från fastighetsregistret (Colegio de Registradores de la Propiedad).

Samtidigt uppger värderingsinstitutet Tinsa att bostadspriserna under våren inte har påverkats i någon större omfattning av pandemin.

”Krisen har ännu inte orsakat några betydande förändringar i prisutvecklingen på bostadsmarknaden” skriver Tinsa i en rapport.

Bedömare menar dock att när året ska summeras kommer vi att se bostadspriser som generellt har minskat med upp till sex procent.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255