Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nyhet 2020-06-09

Flodmonster som tros vara en krokodil jagas i Spanien

Krokodil
Dela med
SvM
2020-06-09

En stor reptil som tros kunna vara en krokodil eller en stor alligator har siktats i en flod i Siamancas, 12 km från Valladolid. Den har setts i rio Pisuerga där den floden flyter ihop med med den större rio Duero.

Rio Duero är landgräns till Portugal så nyheten har blivit omskriven både i spanska, portugisiska och brittiska media. Några timmar efter att nyheten blev känd formligen kryllade det av reportrar och tv-kameror i Siamancas.

Djuret sågs och av två olika personer i lördags eftermiddag, dessa rapporterade till Guardia Civil som genast startade en undersökning som ännu inte har avslutats.

Vissa experter tror att den påstådda krokodilen faktiskt kan vara en utter, Francisco Javier García, medlem av Biodiversity Monitoring Group vid Complutense University, berättade för de portugisiska medierna att han delar tron på att det eftersökta djuret är en utter. "Det är väldigt lätt att tro att en utter är en reptil, eftersom krokodilen rör sig genom vattnet med en vinkande rörelse och med ögonen och näsan ovanför vattnet", förklarade han.

María José Luis, kommunikationschef vid Zoo i Madrid, försökte sänka den allmänna larmnivån i ett samtal med media på igår. "Det är viktigt att lugna allmänheten om existensen av detta djur i en flod tills bilder av det ses och analyseras av experter och insisterar också på att allmänheten inte har exotiska arter, utom i zoologiska institutioner där de sköts av experter, ”sade han.

Det har dock hänt förr att privatpersoner har släppt ut reptiler när de har blivit för stora att hantera, 2013 hittades en 2,16 meter lång krokodil i lagunen Majada Vieja i Mijas kommun. 2017 hittades en stor alligator i parken La Represa i Marbella där den uppenbarligen hade placerats av någon som smugglat den från Amerika.

Om detta är vad ögonvittnena tror så kan det röra sig om en nilkrokodil, dessa kan mäta upp till tre meter och väga mer än 200 kilo. Jakten på ”flodmonstret” pågår med båtar på floden och drönare i luften. Borgmästaren i Siamancas Alberto Plaza vill att "mysteriet skall lösas en gång för alla, så att vi alla kan känna oss säkra”.

Bildtext: Nilkrokodil, foto: Thorsten Hansen.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255