Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-08

Vattenparker och andra fritidsparker i Spanien öppnar igen

Aquamijas
Dela med
SvM
2020-06-08

Málagaprovinsens olika fritidsanläggningar startar upp igen, öppningarna kommer att pågå under några veckor. De första slår upp sina dörrar redan i mitten på juni medan andra gör det under de första veckorna i juli, några få har ännu inte avslöjat sina planer inför sommaren.

Vattenparkerna planerar för start i slutet av juni eller början av juli och de håller som bäst på att förbereda alla säkerhets och hygienåtgärder som krävs.

Aquamijas i Las Lagunas (Mijas kommun) strax utanför Fuengirolas kommungräns öppnar måndagen den 29 juni. Aquavelis i Torre del Mar (Vélez-Málaga kommun) räknar med att öppna lördagen den 4 juli, allt enligt uppgifter från nyhetsbyrån Europa Press.

Aqualand i Torremolinos som ingår i en kedja av vattenparker har ännu inte aviserat några öppningsdatum för någon av parkerna. (De övriga finns i Costa Adeje-Teneriffa, Maspalomas-Gran Canaria, Bahía de Cádiz och, Arenal- Balearerna samt i Algarve, Portugal).

Beträffande öppningsdatum för de 14 fritidsparker på Costa del Sol som sorterar under Apeco så har Jose Yagüe, vd för Apeco berättat för Europa Press att dessa öppnar mellan mitten av juni och mitten av juli. ”Kart and Fun Málaga y Estepona” har en mer lokal publik och de har redan öppnat, resten väntar på de internationella resenärernas ankomst, som förväntas efter den 1 juli. Även om rörligheten mellan provinserna kan göra att vissa av fritidsparkerna öppnar tidigare.

Därför räknar Costasol Cruceros med att öppna den 15 juni, Sealife i Benalmádena den 24 juni, Bioparc i Fuengirola den 11 juni. Bilmuseet i Málaga ”Museo Automovilístico y de la Moda” öppnar den 11 juni medan Aventura Amazonia räknar med att öppna den 13 juni men först bara under helgerna (dagligen från juli). Tivoli World i Benalmádena räknar med att öppna 1 juli.

I Benalmádena har kommunstyrelsen kommit överens med vissa fritidsanläggningar och vissa hotell om att det skall vara gratis för barn. Denna kampanjen har som syfte att att återuppliva fritidssektorn.

Centralregeringen i Spanien har publicerat flera guider för hur vattenparker och andra fritidsparker skall agera för att kunna garantera maximala sanitära garantier för att få besökarnas förtroende och för att garantera arbetarnas och övriga invånares säkerhet. Guiderna innehåller såväl åtgärder för arbetare som information som skall ges till besökare. Guiderna finns tillgängliga på hälsoministeriets webbplats.

Bildtext: Aquamijas, Laberinto de Toboganes, Foto: Aquamijas.
Artikel: Jonny Erixon
.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255