Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-01

Coronalarm på flyg till Kanarieöarna

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-01

En passagerare på ett flyg från Madrid till Lanzarote fick besked när han var i luften om att han testats positivt för coronavirus.

Mannes som var bosatt på Lanzarote hade varit i Ciudad Real för att begrava sin mor. Kvinnan hade testats positivt för COVID-19, varför PCR-test gjordes på samtliga närvarande familjemedlemmar. Hälsopersonalen informerade den 53-årige mannen om att han inte fick resa någonstans innan han hade fått resultatet från testet.

Men mannen gav sig ändå iväg till flygplatsen och gick ombord på flygplanet till Lanzarote. Mannens syster mottog resultatet av testen och meddelade då mannen som vid det laget befann sig i luften mellan fastlandet och Lanzarote.

Mannen meddelade då piloten om testresultatet, han blev då överflyttad till en plats längst bak i planet så att de övriga passagerarna lättare skulle kunna utrymma. På flygplatsen gick larmet och planet möttes direkt efter landningen av vårdpersonal och polis.

Mannen samt de 13 (enligt vissa uppgifter 14) passagerare som satt i närheten av honom har nu satts i en 14-dagars hemkarantän. De övriga 126 passagerarna har erbjudits fri bostad på ett hotell för frivillig självkarantän, 35 av dessa nappade på det erbjudandet. Alla passagerarna har blivit undersökta av vårdpersonal.

Kanarieöarnas hälsominister Julio Perez säger att ”en annan passagerare som uppvisade symptom som tyder på coronavirus har blivit överförd till sjukhus för att testas”.

Polisen har inlett en undersökning av mannens resande och han riskerar ett kraftigt bötesstraff för att ha uppträtt vårdslöst när han steg ombord på planet utan att ha inväntat resultatet av testet. Regionalregeringen har begärt en fullständig utredning av vad som har hänt.

Lanzarote hade inte registrerat något positivt fall för coronavirus sedan den 30 april och Kanarieöarnas regionalregering har planerat att ön skulle få gå in i fas 3 den 8 juni tillsammans med Teneriffa, Gran Canaria, la Palma och Fuerteventura. Något som nu detta fall eventuellt kan sätta stopp för.

Bildtext: Den aktuella händelsen.
Artikel: Jonny Erixon
.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255