Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-29

Utökade flygmöjligheter mellan Sverige och Spanien i sommar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-05-29

Iberias lågprisflygbolag Vueling är från i sommar tillbaka i luften med trafik mellan Málaga och Norden, via Barcelona. Vueling som började flyga på Málaga 2005 planerar för totalt 180 rutter. Flera av dem startar redan i juni.

I första hand gäller det inrikesflyget. Vueling ska knyta ihop Málaga med Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Mallorca, Menorca, Santiago de Compostela och Teneriffa Norra. Därefter följer utrikestrafiken till Paris, Rom, Amsterdam och Bryssel i första hand. Detta är direktflyg.

Josep Tarradellas Barcelona-El Prat är flygbolaget Vuelings nav vilket betyder att du som resenär sedan kan fortsätta härifrån till de nordiska länderna. Totalt 72 utrikeslinjer går från Barcelona.

Vueling ingår i flygbolagsgruppen IAG och kommer i sommar att ha totalt 180 rutter. Det blir cirka 2.000 flygningar i veckan. Framför allt är det inrikes som är viktigt för Vueling som har varit det ledande flygbolaget sedan 2012.

Vuelings styrka på inrikestrafiken i Spanien gör att Norwegian kommer att dra sig ur från inrikestrafiken. Tidigare hade Norwegian flera inrikeslinjer i landet.

Hur planerna hos SAS ser ut i sommar är i skrivande stund oklart. Och hur det blir med Norwegian eventuella omstart och om Spanien ingår i deras kommande program med flyg från Skandinavien återstår att se.

Flygbolaget Iberia meddelar att trafiken mellan Málaga och Madrid startar från juli månad. Samtidigt startar trafiken på linjen Madrid-Stockholm (juli) och Madrid-Köpenhamn (augusti).

Ryanair börjar med flyg på Málaga från den 1 juli. Det är dock oklart vilka linjer och destinationer som ingår. Bolaget meddelar att 40 procent av det normala utbudet gäller från 1 juli.

Lågprisflygbolaget Transavia som ägs av KLM inleder redan den 4 juni trafik på Amsterdam-Málaga. Från Amsterdam går det senare att ta sig vidare till Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. Däremot är flygen till Linköping och Växjö tillsvidare stoppade.

Sveriges Utrikesdepartement har sedan tidigare förlängt sin avrådan från icke nödvändiga resor till andra länder till och med den 15 juli.

Att SAS eller något annat nordiskt flygbolag skulle komma igång med reguljär trafik till Spanien före den 15 juli verkar därför högst osäkert.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255