Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-19

Flygnyheter med tonvikt på Spanien, Italien och Finland

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-05-19

Spanien har idag upphävt förbudet för flygplan och fartyg från Italien att ankomma direkt till spanska flygplatser och hamnar, ett förbud som har gällt sedan den 11 mars.

Resenärer från Italien måste dock följa den karantänperiod på två veckor som än så länge gäller för praktiskt taget alla resande från utlandet.

Som vi har skrivet om tidigare så ligger flera flygbolag i startgroparna för att återuppta sina flygningar (se länkar nedan). Det senaste bolaget som har avslöjat sina planer är det finska flygbolaget Finnair, flygbolagets kommersielle chef Ole Orver uttalade sig för pressen igår:

"Vi förväntar oss att luftfarten ska återhämta sig gradvis med start i juli", sa Orver. "Vår avsikt är att köra cirka 30% av vår normala mängd flygningar i juli, och vi kommer också att starta långdistansflygningar till våra viktiga asiatiska destinationer. Vi lägger sedan till rutter och frekvenser månad för månad när efterfrågan återhämtar sig."

Finnair kommer att starta om i faser med ett starkt fokus på Asien, vilket är strategiskt viktigt för det statskontrollerade flygbolaget. Det Helsingforsbaserade bolaget sa att det kommer att flyga till Peking, Hong Kong och Shanghai, och lägger till att detta förusätter godkännande från regeringarna, men också till Nagoya, Osaka och Tokyo Narita i Japan; och till Singapore, Seoul och Bangkok.

I juli återupptar Finnair också flyget till flera större städer i Europa samt sex inrikesrutter. Destinationer i Spanien, Italien och Polen kommer att läggas till i augusti.

Flygbolaget förväntar sig inte att passagerare måste sitta bredvid varandra eftersom antalet resande beräknas vara litet.

Taleskvinnan Päivyt Tallqvist berättade för AP att kunderna "skall sitta så långt borta från varandra som möjligt med undantag för familjer som kan sitta tillsammans. Sittplatsreserveringarna granskas vid gaten".

Hon tillade att från och med måndag, "kräver vi att alla bär en mask ombord, eftersom masker anses vara en bra lösning för de situationer där det inte är möjligt att bibehålla avstånd." Maskerna ska bäras under hela flygningen men gäller inte för barn under 7 år.

Passagerare kommer att uppmanas att stå minst 1 meter från varandra på flygplatsen, bussarna hålls halvtomma och resenärerna kommer att uppmanas att undvika onödig rörelse i kabinen.

Relaterade artiklar:
Flera flygbolag flyger igen på internationella destinationer.
Ryanair startar upp flygningar från Spanien.
American Airlines har återstartat flygningar mellan Spanien och USA.
KLM har återupptagit flygningar mellan Spanien och Amsterdam.

En brasklapp: Att flygbolagen startar upp flygningar betyder inte att turistresor ännu blir möjliga på alla destinationer, detta är helt beroende av de olika ländernas inreseregler som kan ändras med mycket kort varsel.

Bildtext: Finnair Embraer 190, foto: Clemens Vasters.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255