Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-05

Spanien förbereder sig för återstart av fotbollssäsongen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-05-05

Samtliga lag i La Liga förbereder sig för att säsongen 2019/2020 skall dra igång igen, detta gäller både Primera- och Segunda-lagen.

Den spanska regeringen har förra veckan godkänt att elitidrottare kan starta upp sin träning igen, först med individuella träningar och senare med lagträningar. Den ledande spanska sporttidningen Marca har gjort en sammanställning där man kan läsa om hur de spanska klubbarna startar upp sina träningar.

La Liga har tagit fram ett protokoll hur klubbarna skall agera, de kommer först att genomgå vissa säkerhetsrutiner innan de kan starta sin normala träning. Presidenten för La Liga Javier Tebas har sagt att målet är att den spanska ligan skall starta i juni och att säsongen skall kunna spelas färdigt innan sommaren är över.

Samtliga spanska klubbar skall först coronatesta sina spelare någon gång under denna vecka, därefter måste de vänta 48 timmar på resultatet. Om resultatet visar att spelarna inte har någon smitta så får spelarna börja träna. Klubbarna testar sina spelare olika dagar och de första räknar med att kunna börja träna den 7 maj och de sista den 12 maj.

Statligt stöd till klubbarna.

I Sverige får ju många av klubbar statlig subventionering, så är förhållandet även i Spanien. Här kallas systemet för ERTE, enligt Spanska AS har åtta klubbar sökt och fått det stödet. Det gäller bland andra, Barcelona, Atletico Madrid, Valencia och Sevilla. Stödet innebär att staten går in och täcker lönerna för spelare och andra anställda som går ner i arbetstid. Detta innebär dock att de då har myndigheternas ögon på sig vad gäller hur de hanterar transfermarknaden. Alla transfers som de gör kommer att först behöva godkännas av de spanska myndigheterna. Detta för att de inte skall kunna få statliga subventioner samtidigt som de kasserar in pengar på transfermarknaden.

Real Madrid har dock valt att inte söka något statligt stöd utan de har istället sänkt lönerna för spelarna medan övriga anställda har fått behålla sina löner.

Bildtext: La Liga, foto: La Liga Nacional de Fútbol Profesional.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255