Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-04

Norwegians aktieägare säger ja till räddningsplan

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-05-04

Lågprisflygbolaget Norwegian kan vara på väg att räddas. Men om det blir trafik på Spanien och Málaga i framtiden är högst osäkert. Samtidigt meddelar SAS att de lägger ner basen i Málaga.

Flygbolagen är i nuläget inne i en mycket svår kris.

Flygbolaget SAS har via bemanningsföretaget CAE Crewing Services sagt upp avtalet med totalt 80 piloter och kabinpersonal vid bolagets irländska filial i Málaga som går under namnet SAS Ireland.

SAS Ireland hade fram till coronakrisens utbrott flera Airbus A320neo stationerade vid baser på London Heathrow Airport och Málaga.

- SAS Ireland har sagt upp avtalet med Crew Services i Málaga genom snitt bemanningsföretag CAE Crewing Services. CAE har inlett dialog med sin personal, säger Sille Beck-Hansen, vid SAS, till check-in.dk.

I nuläget ser det ut som att SAS Ireland stänger basen i Málaga som fram tills helt nyligen har haft reguljära förbindelser med bland annat Köpenhamn och Stockholm-Arlanda.

Moderbolaget SAS flyger fortsatt på Málaga från Stockholm med enstaka extraflyg för att hämta hem svenskar som sitter strandade på Solkusten och vill hem.

Under gårdagen kom det uppgifter på att lågprisflygbolaget Norwegian kan vara på väg att räddas. I nuläget står 95 procent av deras flygplansflotta parkerad.

Vid en extrainsatt bolagsstämma under måndagsmorgonen röstades flera punkter igenom som är centrala i flygbolagets krisplan. Besluten handlar om att konvertera skulder till aktier, och att öppna en nyemission.

Det gör att långivare och leasingbolag tar över det mesta av aktierna.

Det skulle i så fall betyda, något som har varit vd:n Jacob Schram mål, att få del av det statliga räddningspaketet på 2,7 miljarder norska kronor i mitten av maj.

Bolaget har inlett en extra bolagsstämma för att godkänna en drastisk krisplan.

”Företaget har fått starkt stöd från både långivare och leasingbolag, och styrelsen har därför uppdaterat beslutsförslaget till den extra bolagsstämman”, skriver Norwegian i ett uttalande.

Arbetet med räddningsplanen har pågått i flera veckor.

Om Norwegian räddas är det oklart om bolaget startar upp med trafik på Spanien. Det finns uppgifter att bolaget bara tänker trafikera i Norden.

Det finns andra orosmoln på himlen som de tusentals resenärer som har rätt att få tillbaka pengar som de lagt ut.

Inställda flyg, problem med återbetalning och utlovade vouchrar som lyser med sin frånvaro har lett till att klagomålen väller in till konsumentorganisationer.

Till slut kan vi berätta om det danska bolaget Great Dane Airlines som presenterat sina kommande planer med att dra igång flygtrafik från Aalborg till Málaga.

“Great Dane Airlines är klara med att starta upp en linje till Málaga när inte Norwegian tänker flyga från Aalborg i fortsättningen. Även Mallorca och Alicante tittar vi på”, säger Thomas Hugo Möller, direktör för Great Dane Airlines till tidningen Nordjyske.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255