Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nyhet 2020-04-03

Två rånare specialiserade på pensionärer gripna

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-04-03

Den spanska nationalpolisen har gripit två män som har rest runt i flera provinser och rånat äldre personer när dessa har stått i begrepp att ta ut pengar från uttagsautomater.

De gripna är 43 respektive 44 år gamla, de har algeriska och franska nationaliteter. De två personerna misstänks i nuläget för ett 60-tal rån (kan bli fler) som har begåtts i Alicante, Madrid, Valladolid, Albacete och Málaga. Och de har av vad som hittills framkommit kommit över närmare 50.000 euro.

Tillvägagångssättet har varit likartat i samtliga uppdagade fall, de har stått såpass nära att de har kunnat se och memorera pin-koden och därefter har de distraherat offret så att de har kunnat stjäla kortet. I de fall distraktionen inte har lyckats så har de inte tvekat att använda våld. Därefter har de gjort kontantuttag till dess att antingen kortet tömts eller inaktiverats.

Efterforskningen av rånarna inleddes i början på året efter att det hade kommit in anmälningar från olika distrikt. Rånarna kunde sedan gripas i Alicante tack vare de förstärkta säkerhetsåtgärder som polisen har aktiverat i samband med det rådande nödläget.

Polisen har under en längre tid åkt runt till centra för äldre och till föreningar för äldre för att informera om grundläggande säkerhetsåtgärder när man går till en bank eller till en uttagsautomat. Men efter utlysandet av nödläget har de intensifierat de operativa uppgifterna för att skydda de äldre.

Polisen har försökt att identifiera risksituationer och specificera de platser där det är vanligast med brott mot äldre personer. Till exempel när det är dags för pensionsutbetalningar, vad gäller banker och uttagsautomater så har de i samarbete med privata bolag en särskild bevakning av dessa. Gripandet skedde också vid en banks uttagsautomat, rånarna togs på bar gärning av en civilklädd styrka från Policía Nacional.

Bildtext: Policía Nacional, en rikstäckande polisstyrka.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255