Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-04-01

Negativt test på tidigare coronasmittad som greps i Nerja

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-04-01

Den person som greps i Nerja i måndags efter att tidigare ha testats positiv för Covid-19 i Madrid testades återigen vid sjukhuset Hospital Comarcal de la Axarquía på tisdagen. Då visade det sig att testet var negativt. Det skriver Nerja kommun i ett pressmeddelande.

Det rör sig om en ung man som först testades positivt och därför blev inlagd på ett sjukhus i Madrid varifrån han senare avvek.

Familjen uppgav för myndigheterna att han var i Nerja. Vid 14-tiden i måndags greps han på plaza Chaparil i Nerja och överfördes till sjukhuset Hospital Comarcal de la Axarquía för nytt test.

Det ansvariga kommunalrådet för säkerheten, Francisco Arce gläds över nyheten ”både för honom själv och alla andra eftersom beskedet lugnar oss”.

”Jag betonar ännu en gång hur viktigt det är att vi håller oss lugna och använder sunt förnuft och inte medverkar till att sprida rädsla på sociala nätverk”.

Som Svenska Magasinet berättade under gårdagen filmades händelsen av en kommunal renhållningsarbetare som senare publicerade materialet på nätet vilket orsakade panik och oro.

Kommunalrådet Gema García beklagar i ett pressmeddelande från Nerja kommun personens ”ansvarslösa inställning som har skapat oro. Dessutom har det framkommit uppgifter som är osanna. Jag vill uppmana våra invånare att de kan vara lugna”.

I lördagens nummer av Diario SUR berömde borgmästaren José Alberto Armijo invånarnas fina föredöme och disciplin som de hittills har visat.

I Nerja finns en större utländsk koloni varav 936 registrerade svenska medborgare. Utlänningarna får berömmande ord av borgmästaren

- Vår utländska befolkning fortsätter att upprätthålla samma disciplinerade attityd som lokalbefolkningen. De stannar hemma, är försiktig och tar sitt ansvar och väntar på att stormen ska gå över. Vi försöker hålla kontakt med dem och är uppmärksamma på deras behov, säger José Alberto Armijo till tidningen.

Fram till i fredags fanns det inget bekräftat fall i Nerja där någon var smittad av corona.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255