Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-24

Individbaserat volontärstöd viktigt vid kristider

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-24

Vi håller kontakt med de volontärer som är registrerade. Det är en organisation som finns här och som består av svenskar som håller kontakt med sociala myndigheter. Det är ett samhällsstöd och krisstöd i just den tiden vi upplever nu, säger Maria Starborg, Assistent i församlingsarbete, som varit på Solkusten sedan 2 januari.

Svenska Magasinet har talat med Maria Starborg som berättar om det kontaktnät som sedan tidigare har blivit upparbetat under lugna tider och som fungerar vid kriser. Svenska kyrkan tar emot samtal från de som önskar ha någon att prata med.

- Vi har säkerställt att det finns säkra kanaler och volontärer som arbetar hemifrån. Det gäller akuthjälp, matdistribution, besök och hämtning vid apotek där ombud har med personens id eller pass.

Nyligen öppnade Svenska kyrkan en ny sida på nätet med namnet ”Kyrka på nätet”.
- Vi kommer framöver att utöka med en familj och relationssida. Det kan uppstå spänningar på hemmaplan när familjen är satt i karantän och vistas hemma dygnet runt, förklarar Maria Starborg och tillägger att de kommer att lägga upp olika tips framöver.

De registrerade volontärerna vet hur de ska skydda dem som de hjälper och även skydda sig själva. Informationen och utbildningen grundar sig på Röda korset rekommendationer.

Under karantäntiden behövs volontärer och kommunerna vill att vi anmäler oss individuellt som volontärer. Du kan höra av dig till din kommun eller till Röda korset så kan du få hjälpa till där.

Efter Svenska Magasinets text under gårdagen om att även journalister liksom volontärer behöver stöd kontaktade Maria Starborg redaktionen.

”Med anledning av den uppdatering som kom 16:05 från er med rubriken om skydd för journalister så gör vi oss nu beredda att ta emot samtal från journalister för stödsamtal. Ni liksom volontärer kommer troligen att få se händelser framöver som är svåra, och som ingen borde behöva få se. Vi står till ert förfogande”.

- Många grupper som arbetar nära inpå coronakrisen får se och höra saker som är jobbiga och stressfyllda. Och vi finns till även för denna yrkesgrupp, säger Maria Starborg, Assistent i församlingsarbete.

För akuta ärenden kontakta t f kyrkoherden Tuulikki Bylund på 643 384 725
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255