Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-23

Journalistförbund vädjar om skydd för journalister

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-23

Media och journalister är under stort tryck i samband med coronakrisen. Journalistförbundet i provinsen Málaga går idag ut och vädjar till företagen att skydda sina anställda och underlätta deras arbete inte minst när det gäller att arbeta i offentliga miljöer.

Media och annan kommunikation spelar en viktig roll i samband med den kris vi upplever nu. Dagligen riskerar de sin hälsa för att hålla allmänheten informerade och med allvar ta på sig uppdraget med public service, som är mer viktigt än någonsin.

Asociación de la Prensa i Málaga vädjar idag till tidningskoncerner och annan media att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda journalister och fotografer. De uppmanar även sina medlemmar till att i första hand att göra telefonintervjuer.

Men att de som arbetar i offentliga miljöer och utsatts för riskfyllda situationer får tillstånd att kunna röra sig så fritt som möjligt och få tillgång till information utan svårigheter.

Under de ekonomiska krisåren genomgick media i Spanien ett stålbad. Spanska journalistförbundet har under måndagen uppmanat den spanska regeringen att sjösätta en stödplan för media på grund av vikande reklamintäkter som följer i coronavirusets spår. Mediaföretag riskerar att läggas ned med omfattande uppsägningar som följd.

Under måndagen kom beskedet att Canal Sur stänger sin lokalredaktion i Málaga under 15 dagar på grund av att en anställd är coronasmittad. Något som El Confidencial uppger.

Även rikstelevisionen RTVA andalusiska lokalredaktion i Córdoba är stängd.

Canal Sur huvudredaktion i San Juan de Aznalfarache (Sevilla) fungerar fullt ut varför programmet ”Al día” som normalt sänds från Málaga flyttas till Sevilla.

Tilläggas kan att Svenska Magasinets redaktion på Calle Quemada 10 i Fuengirola är stängd tillsvidare som en försiktighetsåtgärd efter myndighetsbeslut. Tidningens journalist Ola Josefsson bär på sig ett certifikat som ger honom tillstånd att utföra sitt arbete och vistas i offentlig miljö i området mellan Fuengirola och Málaga.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255