Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nyhet 2020-03-05

Nu lever vi hälsosammast i världen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-05

Grattis till att du har valt att leva i Spanien! Den numera världsberömda Medelhavsdieten bidrar till att Spanien rankas som världens mest hälsosamma land. Det visar en färsk undersökning från nyhetsbyrån Bloomberg som i sitt årliga globala hälsoindex, Índice Global de Salud, rankar Spanien som etta före Italien.

Spanien tar över förstaplatsen från Italien jämfört med 2018. På tredje plats kommer Island som sedan följs av Japan, Schweiz, Sverige, Australien, Singapore, Norge och Israel på tionde plats.

Att Spanien och Italien är högst upp på listan beror till stor del på Medelhavsdieten med jungfruolivolja, baljväxter, grönsaker, frukt och spannmål. Och du som vill veta mer om Medelhavsdieten kan se fram emot en stor artikel om ämnet i marsnumret av Svenska Magasinet som utkommer den 16 mars.

Ett annat skäl som bidrar till förstaplatsen är att Spanien har den högsta andelen människor i Europa som rör på sig med regelbundna promenader. Varje dag ser vi som bor i Spanien människor som tar sin paseo.

37 procent av befolkningen går hellre till fots i stället för att ta bilen, vilket bara sex procent av amerikanerna gör. Det sociala trygghetssystemet beskrivs som framgångsrikt.

Det hälsosamma livet bidrar också till att Spanien förväntas peta ned Japan under 2020 när det gäller den förväntade livslängden med 85,8 år.

Rapporten från nyhetsbyrån Bloomberg som den spanska dagstidningen ABC hänvisar till, skämtar till det med att ”det kanske finns något i paella eller gazpacho som gör att Spanien petar ner Italien från förstaplatsen som det hälsosammaste landet i världen”.

Enligt studien finns det många indikatorer på att det spanska livet är hälsosamt. Nyttiga vanor, hälsorisker som tobak, blodtrycksnivåer, fetma, miljöfaktorer som dricksvatten, mat och luftkvalitet, social trygghet och många friska år per människoliv.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255