Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-14

Stor ostmarknad i Andalusiens osthuvudstad

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-14

I den lilla pittoreska staden Álora kan man den 15 till 16 februari avnjuta gräddan av södra Spaniens ostproduktion på XII Mercado del Queso Tradicional de Andalucía.

Under evenemanget kan man prova ostarna från 15 olika osttillverkare från hela Andalusien, man kan självklart även köpa med sig de ostar som man tycker om. De flesta ostarna är getostar, men det finns även fårostar och blandade ostar. Många av ostarna har vunnit både nationella och internationella priser såsom Cincho-priser, World Cheese Awards och Rom-priser.

Andalusien producerar inte bara färska, härdade och halvhärdade getostar. Det är en region där mer än 100 ostfabriker bidrar till att skapa sysselsättning i de andalusiska byarna som på ett hantverksmässigt sätt producerar dussintals sorter av mjölk- och enzymatisk koagulationsost, med olika grader av mognad och med beläggningar av kryddor och örter i många olika variationer.

Det händer mycket under dessa två dagar, det är en utställning där även 20 getter medverkar, artister och barnunderhållning, utbildningsverkstäder och kulturella inslag från kommunen, för att nämna en del av vad som händer. Bland årets nyheter är firandet av en ”Cooking Masterklass” med Sergio Garrido och Abilio Arteaga, två mycket välkända kockar från Eurotoques-kollektivet.

Lördagen den 15 är kanske den mest intressanta dagen då det mesta händer, evenemanget startar klockan 11:00 och avslutas klockan 20:00. På söndagen den 16 öppnar evenemanget klockan 11:00 och stänger klockan 15:00.

Gallina andaluza sureñaParallellt med ostmarknaden pågår också en hönsutställningXII Exposición de Gallinas Sureñas” det är en utställning med den andalusiska hönsrasen ”Gallina andaluza sureña”. Här deltar cirka 400 hönor och tuppar från hela Andalusien, denna hönsrasen karakteriseras av äggen är vita och stora. Även här erbjuds provsmakning, inte av hönsen men väl av äggen.

Hönsutställningen öppnar redan på fredagen den 14 februari klockan 11:00 i Edificio La Cancula, på fredagen stänger utställningen klockan 20:00. På lördagen pågår hönsutställningen mellan 10:00 – 20:00 och på söndag 10:00 – 15:00.

Álora ligger i Guadalhorcedalen 40 km från Málaga och man kan lätt ta sig dit med pendeltåget linje C2 från Málaga, den resan tar ungefär 40 minuter. Om man kommer med C1 från Fuengirolahållet kan man byta till C2 på stationerna Victoria Kent, Maria Zambrano eller Centro Alameda. Det finns också bussförbindelse med Málaga, Pizarra, Cerralba, Cártama mm. Användbar länk: Concorcio de Transporte Metropolitana Area de Malaga. Det går givetvis också utmärkt att åka bil, vägarna är i bra skick och vyerna är vackra utmed Guadalhorcedalen.

Bildtexter: 1) Ett urval av ostarna. 2) Gallina andaluza sureña.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255