Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-11

Varningsmeddelande till hundägare nedtagna

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-11

I La Campana i Nueva Andalucia har parkförvaltningen tagit ned de skyltar som en privatperson tidigare satt upp efter att flera hundar i området avlidit. Marbella kommun har inte gått ut med någon varningsinformation till de boende. Idag (läs igår måndag) har man istället börjat ta ner de skyltar (bilden) som privatpersoner sätt upp, berättar svenskan Irene Andersson vars hund Honey, en toypudel nyligen avled.

Av Ola Josefsson

Svenska Magasinets Twitterkonto kan du se en film när personalen från parkförvaltningen i Marbella tar ned varningsskyltarna i La Campana.

- Man har dessutom städat mycket noggrant på gator och trottoarer. Stora maskiner som skurar och som vi tidigare inte har sett har använts.

Det är en privatperson boende i området som tidigare satt upp varningsskyltarna.
- Enligt den personen har 15 hundar insjuknat de senaste 20 dagarna och fyra hundar har avlidit, säger Irene Andersson som bor i La Campana under vinterhalvåret sedan 2002.

Som Svenska Magasinet berättade i fredags har flera hundar avlidit i La Campana under oklara omständigheter under flera års tid. Det har upprepats vid flera tillfällen de senaste åren. Hundar som plötsligt har avlidit. Det är ett gammalt problem som polisen ännu inte har hittat någon lösning.

Affischer uppsatta av en privatperson har varnat hundägare: ”Var försiktig! Fara! Förgiftning i La Campana med avsikt att döda våra hundar och barn som hamnar riskzonen. Släpp inte dina husdjur och ha dina barn under uppsikt” var budskapet.
- På ett träd var det tidigare ritat svarta figurer, inte någon dödskalle, men något liknande. Nu är allt borttvättat.

Irenes lilla toypudel föll bara ihop och började kräkas, fick diarré, för att slutligen avlida efter att ha nosat på något i en rabatt.

En veterinär har uppgett att det röra sig om ett ämne som hundar får i sig som används för att vårda växter. Efter intensiva regn sköljs det iväg.

Några av de ämnen som veterinärer normalt varnar för är natriumbikarbonat och starka kemiska rengöringsmedel och insektsmedel som hundar kan få i sig.

Nationalpolisen undersöker i dagsläget två händelser i januari där hundar har avlidit i La Campana. I domstol 5 i Marbella ligger ett ärende kring förgiftade hundar sedan 2017 då de första fallen dök upp och en park tillfälligt stängdes. Händelserna sker i regel under samma tid på året och på samma plats.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255