Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-06

Oklart varför flera hundar har avlidit i La Campana

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-06

Det handlar inte om någon isolerad händelse. Det har upprepats vid flera tillfällen de senaste åren. Hundar som plötsligt har avlidit i stadsdelen La Campana i Marbella. Det är ett gammalt problem som polisen ännu inte har hittat någon lösning på, skriver dagstidningen ABC.

Av Ola Josefsson

En som har förlorat sin hund är svenskan Irene Andersson som har kontaktat Svenska Magasinet.
- Jag bor i La Campana under vinterhalvåret sedan 2002. Nu har jag förlorat min toypudel Honey, berättar Irene Andersson för Svenska Magasinet.

Irene hade varit på bio och kom hem strax före midnatt i onsdags i förra veckan. Hon skulle gå en runda med Honey.
- Hon fick vittring på något och började nosa nyfiket. Efter en stund började Honey att hosta. Och en trappa som hon normalt lätt springer uppför körde hon huvudet in i.

Irene tog in sin lilla toypudel som bara föll ihop och började kräkas och ha diarré. Irene fick tag på en veterinär mitt i natten. Men inom loppet av femton minuter var hennes hund död.
- Jag har kontaktat kommunen och pekat ut platsen, säger Irene som inte tycker att polisen gör tillräckligt.

Enligt uppgifter från veterinären som Irene Andersson har mottagit kan det röra sig om ett ämne som hundar får i sig som används för att vårda växter. Efter intensiva regn sköljs det iväg.

Några av de ämnen som veterinärer normalt varnar för är natriumbikarbonat och starka kemiska rengöringsmedel och insektsmedel som hundar kan få i sig.

Nationalpolisen undersöker i dagsläget två händelser i januari där hundar har avlidit i La Campana. Myndigheterna är oroliga för att även småbarn som leker i området ska få i sig giftet.

I La Campana i Nueva Andalucia finns det numera affischer (bilden) uppsatta av privatpersoner som varnar hundägare: ”Var försiktig! Fara! Förgiftning i La Campana med avsikt att döda våra hundar och barn som hamnar riskzonen. Släpp inte dina husdjur och ha dina barn under uppsikt” är budskapet.

En polisutredning pågår men några misstänkta har ännu inte kunnat ringas in. Polisen har även tagit del av material från kameraövervakningen i området. Det är också oklart när giftet har placerats ut. Det kan röra sig om flera år tillbaka i tiden.

Enrique Flores, miljökommunalråd, fördömer händelserna och säger att parkförvaltningen den senaste tiden lagt ned extra resurser på att göra området säkert.

I domstol 5 i Marbella ligger ett ärende kring förgiftade hundar sedan 2017 då de första fallen dök upp och en park tillfälligt stängdes. Händelserna sker i regel under samma tid på året och på samma plats.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255