Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-04

USA varnar sina medborgare för sexbrott i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-04

USA har under veckan gått ut med en säkerhetsvarning (alerta de seguridad) och rekommendation till sina medborgare för att antalet fall våldtäkt eller andra sexuella övergrepp ökar i Spanien. USA:s ambassad kräver att den spanska myndigheten tar tag i antalet anmälningar och att offren får bättre medicinsk och juridisk uppmärksamhet.

Säkerhetsvarningen publicerades på måndagen och beskriver ett ”växande problem” i Spanien. Det gäller främst antalet fall av våldtäkt eller andra sexuella övergrepp där främst kvinnor är offer. ”Det berör inte bara amerikanska kvinnor utan kvinnor i allmänhet” enligt USA:s ambassad i Spanien.

Enligt Ben Ziff vid den amerikanska ambassaden på Calle Serrano i Madrid kom det under 2019 in 34 anmälningar om sexbrott mot kvinnor. Under årets första månad har det inkommit sex anmälningar, säger Ben Ziff till dagstidningen ABC.

USA:s ambassad ifrågasätter också de frågor som ställs till offret som ”har du druckit, var du berusad, hade du tagit någon drog, har det verkligen hänt dig eller är det något som inträffat i det förflutna? Det är som att skylla händelsen på offret, menar personal vid ambassaden.

Eller frågan om ”du har en våldtäktsförsäkring” som de tre amerikanska flickor hade som blev utsatta för en våldtäkt av tre afghaner i Murcia på nyårsafton. De hade en kompensationsförsäkring på 50.000 euro i händelse av våldtäkt.

Statistik som dagstidningen ABC hänvisar till idag visar att Spanien har få fall av våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. På 100.000 invånare har Spanien tre våldtäkter och 17 andra fall av sexuella övergrepp.

Här ligger Storbritannien i topp och Sverige på plats tre efter USA. På 100.00 invånare har Sverige 69,7 fall av våldtäkt samt 115 andra fall av sexuella övergrepp.

Siffrorna är för 2017 och kommer från EU:s statistikbyrå Eurostat.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255