Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-01-24

28-årig svensk häktas för trippelmord

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-01-24

Den 28-årige svenske medborgaren John Musetescu Werberg från Uppsala häktas utan möjlighet till borgen misstänkt för tre mord i Barcelona. Inom loppet av en timme ska mannen har överfallit tre personer som alla avled. Svensken kände inte några av sina offer sedan tidigare. Förutom mord häktas mannen för brand, två rånförsök, misshandel samt hot skriver den spanska nyhetsbyrån EFE.

Enligt domstol nummer 19 i Barcelona häktas svensken utan möjlighet till borgen då det finns en risk för att han skulle avvika. Han bedöms vara ”ett hot för allmänheten och extremt farlig och aggressiv”. 

Mannen som senast var skriven på en adress i Uppsala är också resident i Spanien. I måndags inom loppet av en timme misstänks han för att ha dödat tre personer.

Först hittades en död man i samband med en lägenhetsbrand i stadsdelen Ciutat Vella. Enligt uppgifter i media ska offret haft en plastpåse över huvudet. Senare hittades en 77-årig kvinna död i porten till en fastighet. Därefter knivhöggs en manlig kommunalarbetare svårt. Han avled i onsdags.

28-åringen föddes i Sverige 16 juni 1991 efter att hans föräldrar anlänt från Rumänien 1986 skriver den spanska tidningen El Caso. Han beskrivs som mycket farlig. ”Det handlar en ett antal mycket allvarliga handlingar som har begåtts på mycket kort tid. Det visar en mycket hög dödlig potential och extrem aggressivitet och fara för allmänheten” skriver domstolen. Eftersom mannen är svensk medborgare och inte har några rötter i Spanien är flyktrisken uppenbar.

Enligt polisrapporten finns det ”tydliga och detaljerade saker som binder svensken till samtliga tre offer. Det finns tillräckliga bevis mot den häktade”.

Det handlar om vittnesmål och personliga tillhörigheter från offren som mannen har burit på sig. Vid gripandet hotade han flera andra personer med en större kniv innan lokalpolisen Guardia Urbana kunde avväpna mannen och gripa honom.

Enligt flera spanska medier teg svensken att svara på frågor under gårdagen. Han har även varit mycket förtegen i de förhör som hållits.

Mannen är inte känd hos spansk polis sedan tidigare och i Sverige finns det bara mindre på honom som ett lågt bötesstraff efter att han gripits av polis med cannabis och några mindre skulder. Han har varit bosatt i Uppsala där han läst juridik. Han har även varit aktiv inom fotbollen.

Den 50-årige kommunalarbetaren David Caminada Diaz som knivhöggs i bröstet vid ett rånförsök avled i onsdags. Man var anställd vid kommunhuset i Barcelona och under gårdagen hölls en tyst minut.

Samtliga tre döda misstänks för att ha fallit offer för 28-åringen inom en timme.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255