Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-12-26

Oklart vad som orsakade att tre familjemedlemmar drunknade

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-12-26

Omständigheterna kring den familjetragedi som inträffade på julafton då en 52-årig pappa och dennes två barn, 16 och 9 år gamla, drunknade i en pool på Club La Costa i Mijas Costa utreds i nuläget av Guardia Civil. Offren tillhörde en familj på totalt fem personer från Storbritannien som anlände till Solkusten den 21 december för en veckas semester, skriver Diario SUR.

Det var klockan 13.30 på julafton som larmtjänsten 112 fick besked om att tre personer låg livlösa i en pool på Club La Costa som är en större anläggning med andelslägenheter och hotell på Mijas Costa strax söder om Fuengirola.

Räddningstjänst, ambulans, lokalpolis och Guardia Civil kunde snabbt konstatera att samtliga tre var döda trots insatser med återupplivningsförsök. En 52-årig man och två barn, en nioårig flicka och en 16-årig pojke, är offren.

Kropparna fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för obduktion. Tidningen citerar källor som visar att samtliga tre personer drunknade. Det finns inga tecken som visar att någon var berusad eller hade drabbats av förgiftning eller att något klorutsläpp inträffat.

Händelsen har chockat många. Inte minst de övriga två familjemedlemmarna, mamman och en dotter, som har fått hjälp av psykologer och anhöriga som kom till Spanien under gårdagen. Mamman och dottern är i chock och har ännu inte kunnat höras.

Vad som orsakat olyckan utreds i nuläget. Det finns uppgifter på att flickans badmössa ska ha fastnat i ett utsug. Guardia Civil arbetar utifrån hypotesen att den nioåriga dottern på något vis kan ha fastnat varpå den äldre brodern och pappan ska ha försökt få loss flickan.

Poolen som stängdes efter händelsen har undersökts. Några fel har inte upptäcks och poolens system fungerar som det ska. Poolen har återigen öppnats.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255