Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-12-17

Låga biljettpriser på nya spanska höghastighetståg

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-12-17

Prisbilden börjar nu klarna för Spaniens satsning på en budgetvariant av höghastighetstågen, de nya tågen sätts i trafik från den 6 april 2020.

Lågprisvarianten av AVE-tågen kommer att heta AVLO (Alta Velocidad Low Cost) och premiärtågen sätts in på linjen mellan Madrid och Barcelona, men fler linjer följer alteftersom.

Priset på biljetterna mellan Madrid och Barcelona kommer att variera mellan 10 och 60 euro, beroende på efterfrågan på avgångarna. För barn under 14 år som reser tillsammans med en vuxen blir priset 5 euro.

Till en början kommer det att bli två dagliga avgångar i varje riktning, något som kommer att utökas till fem i slutet av 2020 då avregleringen sätter in och konkurrenterna kommer in på banorna.

Med den tidiga lanseringen av dessa tåg får Renfe ett försprång på cirka åtta månader före rivalerna, franska SCNF och italienska Trenitalia. Biljettförsäljningen till AVLO-tågen kommer att starta i slutet på januari.

Under 2020-2021 kommer successivt även linjerna Madrid-Levante –Valencia-Alicante och Madrid-Córdoba-Málaga-Sevilla att tas i drift med nya AVLO-tåg.

Renfe är övertygade om att den nya tjänsten når en miljon resenärer per år under de första två åren i tjänst. Enligt företagets president kommer dessa passagerare att "stjälas" främst från dem som för närvarande reser med bil och bland de grupper som inte använder AVE för på grund av höga biljettpriser, till exempel familjer eller ungdomar. Ett av incitamenten för detta är det låga priset på 5 euro för barn under 14 år.

Lanseringen av en billig AVE utgör, tillsammans med digitalisering och internationalisering, en av pelarna i den strategiska plan som Renfe har utvecklat för att förbereda inför slutet på sitt monopol och ankomsten av konkurrenter. Företaget är övertygat om att denna nya lågpristjänst kommer att generera 20% av de totala intäkterna sett på ett tioårigt perspektiv.

Relaterad artikel: Lägre priser på höghastighetstågen i Spanien.

Bild: AVLO-tåg, foto: Ministerio de Fomento.
Artikel: Jonny Erixon

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255