Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-12-09

Frivilliga söks till trädplanteringsprojekt

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-12-09

Under de senaste tre helgerna har cirka 7.000 ekar planterats i Coín i ett samarbetsprojekt mellan Semilla de Concienci och resebyrån Indigo Travel & Events. Vill du vara med och delta är det bara att anmäla sitt intresse.

- Dessa träd har planterats i naturparken i Coin där det var en stor brand för några år sedan. Kommande helg fortsätter vi och planterar cirka 2.000 träd till om det är någon som vill delta, berättar Peter Claesson för Svenska Magasinet.

Vill du vara med i projektet kan du skicka en e-post till Peter Claesson och anmäla ditt intresse. Du skriver till [email protected]

Svenska Magasinet har tidigare skrivit om trädplantering under Earth Day som årligen firas den 22 april. Att vi människor måste ta hand om vår vackra planet för oss och vår framtida generation. Under den dagen planterades det mängder med träd världen över.

Men det hindrar inte att trädplanteringen fortsätter under året.

Nyplanteringen av träd har tidigare utförts i naturparken i Ojén som är ett ekologiskt reservat. Volontärer från dessa organisationer och företag arbetade tillsammans för att bidra till att plantera några av de 100.000 träd som beslutats planteras i 80 länder.

Avverkning av skog bidrar till klimat förändringar tar bort livsmiljön för djur och förstör samhällen världen över. Varje minut försvinner runt 23,47 hektar skog vilket är ungefär lika mycket som 33 fotbollsplaner.

Träd skyddar vår miljö genom att absorbera koldioxid, producerar syre, ökar grundvattenpåfyllningen och kan sakta ner globala uppvärmningen genom att lagra kol. Ett träd kan absorbera omkring ett ton koldioxid under dess livstid.

Plantering av träd bidrar till att både människor och djur får näringsrik mat och i stadsområden ger träd skugga och absorberar föroreningar.

Människan drar stor nytta av skogen. En promenad i skogen kan förbättra folkhälsan och det stimulerar sinnet och lugnar själen. Naturmedicin som finns i regnskogen kan användas som medicin.

Plantering av träd bidrar till att antalet skogar ökar. Detta gynnar jorden och människans välbefinnande.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255