Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nyhet 2019-11-29

Madrid är krönt som världens bästa stad för sammankomster

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-11-29

Spaniens huvudstad har fått den välförtjänta utmärkelsen som världens bästa stad för möten, kongresser och konferenser enligt beslutet för den sjätte utgåvan av World Travel Awards (WTA).

Beslutet tillkännagavs igår vid en tillställning i Royal Opera House i Muscat, huvudstaden i sultanatet Oman. Madrid valdes som nummer ett, före städer som Las Vegas, Hong Kong och Paris.

Klimatmötet som börjar nu på måndag och som på kort varsel flyttades till Madrid är en tydlig indikation på stadens enorma kapacitet att organisera stora evenemang. Staden är sedan länge känd för att vara en bra värd för stora sportevenemang och har ett stort antal kongresser varje år.

Enligt officiella siffror var Spaniens huvudstad under 2018 värd för 23.330 möten vilket är 15% mer än året innan. Den uppåtgående trenden fortsätter, i år har trenden bekräftats med fyra stora evenemang som bara de har cirka 60.000 deltagare och som ger ett nettotillskott på över 100 miljoner euro. Dessa var: World Air Navigation Congress, den tjugonde upplagan av European Rheumatology Symposium, European Respiratory Congress och European International of Dermatology and Venereology.

Madrid valdes också som "World's Leading Business Travel Destination 2019" framför Las Vegas som har varit nummer ett de senaste åren.

Formeln för stadens framgång kan vara det lyckade samarbetet mellan privata aktörer och kommunen inom ramen för ”Madrid Convention Bureau” ett kontor som arbetar med kultur, turism och idrott, med ansvar för att stärka och förbättra bilden av Madrid.

Bildtext: David Noack chef för Madrid Convention Bureau och Almudena Maíllo, Madrid kommuns fullmäktigeledamot med ansvar för turismen. Foto: Madrid Destino.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255