Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-13

Ett flertal höststormar drabbar Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-11-13

Det råder stormaktivitet över praktiskt taget hela Europa när ett stort utbrott av kall luft tränger ner över kontinenten, minst tre stormar förväntas träffa den iberiska halvön den närmaste tiden.

Under förra veckan hade vi stormen Amelie som drabbade delar av Spanien. Främst då norra och östra delarna av landet och kanske allra mest Mallorca där en 37-årig kvinna dödades av en fallande palm. Den stormen slog även hårt mot Frankrike och Italien med avbrutna tågförbindelser och översvämningar som följd.

Nu är det stormen Bernardo som står på tur, den har redan tagit sig in över delar av Spanien och utlöser orange vädervarningar (motsvarar svensk klass 2 varning) för vind och regn. Prognoserna varnar för starka vindar och höga vågor utmed västra Medelhavskusten. Även för Costa Blanca inklusive inlandet i Valencia, Murcia och Almeria varnas det för vindar upp till 80 km / h.

Asturiens väderlekstjänst varnar för snöskred, där kommer det att falla mycket nysnö ovanpå den snö som redan finns. Speciellt i nationalparken Picos de Europa varnas det för hög lavinfara. Stormen Bernardo kommer även att medföra starka till mycket starka vindar på Balearerna och starka vindar på Kanarieöarna. Även hela norra kusten samt de nordafrikanska exklaverna Cceuta och Melilla omfattas av varningarna.

Bernardo förväntas ha förflyttat sig bort från Spanien sent nästa tisdag och kommer då att ersättas av ett nytt vädersystem från Atlanten. Det systemet passerar snabbt men kommer att medföra stora nederbördsmängder.

Efter det kommer en större och mer ihållande storm att svepa över hela halvön, den kommer att ha med sig en större mängd kall luft. Denna stormen kommer att åtföljas av flera sekundära stormar som dock har potential att växa i storlek och styrka. Säsongens tredje storm kommer att heta Cecilia och fjärde Daniel.

För stormsäsongen 2019-2020 har Spanien, Portugal och Frankrikes vädertjänster kommit med följande namn: Amelie, Bernardo, Cecilia, Daniel, Elsa, Fabien, Gloria, Herve, Ines, Jorge, Karine, Leon, Myriam, Norberto, Odette, Prosper, Raquel, Simon, Teresa, Valentín och Wanda.

Bildtext: palm i storm, foto: Dimitris Vetsikas (Pixabay).
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255