Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-13

Störningar vid gränstrafiken

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-11-13

Danmark har infört gränskontroller mot Sverige på grund av den växande kriminaliteten och på gränsen i Gerona längs AP-7:an mellan Spanien och Frankrike har katalanska separatister barrikaderat sig. Är du på resande fot just nu så kan det vara bra att följa utvecklingen.

Under tisdagen införde Danmark de gränskontroller mot Sverige som det kom besked om redan den 10 oktober. Anledningen är skjutningar och sprängningar i Danmark den senaste tiden har kopplats till svenska gärningsmän. Samtidigt har Malmö drabbats av både bomber och skjutningar.

Under onsdagen gick Spaniens ambassad i Sverige ut med följande meddelande på Twitter: ”Om du reser på väg mellan Sverige och Danmark över Öresundsbron kom ihåg att både de svenska och danska myndigheterna utför gränskontroller av säkerhetsskäl. Glöm inte att ha med din dokumentation”.

Resande på väg till Köpenhamn Airport meddelas att kontrollerna kommer att ske punktvis ett par gånger i veckan på Öresundsbron och en till två gånger i veckan på tågen.

På gränsen mellan Frankrike och Spanien har det under de senaste tre dagarna varit kaos efter att katalanska separatister blockerat flera vägar. Under natten till onsdagen satt hundratals bilar fast och Guardia Civil har delat ut mat och filtar.

Under tisdagen grep franska gendarmer in och med hjälp av pepparspray röjdes vägen vid La Junquera. Upp emot ett tjugotal separatister greps. Blockaden har därefter förflyttats söderut på motorvägen som passerar genom Gerona.

Aktivisterna ingår i den av spanska nationaldomstolen terrorstämplade rörelsen Tsunami Democràtic. Med motorsågar har de fält träd över motorvägen mellan Frankrike och Spanien. De har även spikat upp och borrat fast järnstänger på asfalten och krossat glas (bilden).

Tsunami Democràtic skriver på sitt Twitterkonto att manifestationen har varit mycket framgångsrik eftersom den har skapat oro och kaos.

(Foto: Twitter @DavidFenosa96)

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255