Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-08

Spanien går bäst medan Sverige är näst sämst i klassen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-11-08

Hela EU:s ekonomi tappar fart men Spaniens ekonomi växer bäst av alla medan Sverige är näst sämst i klassen. Bara Italiens ekonomi kommer växa långsammare än Sveriges nästa år bland EU:s 28 medlemsländer. Det visar en färsk prognos från EU-kommissionen som presenterades på torsdagen.

Det är regeringskris i Spanien som håller extraval på söndag. Trots det går landet bäst av samtliga EU-länder. Spaniens ekonomi väntas växa med 1,9 procent i år medan den ökar med 1,5 procent nästa år.

Det är en dyster prognos som EU-kommissionen målar upp för Sveriges ekonomi där tillväxten mattas av till 1 procent nästa år från redan dystra 1,1 procent i år. Lägg till en krona som skvalpar som gör det dyrare att resa till utlandet och att importera varor till Sverige.

Att svensk ekonomi viker ner mer än jämfört med andra länder gör att svensk arbetslöshet kommer stiga till 7,1 procent nästa år, från 6,8 procent i år. Bara fyra länder – Grekland, Spanien, Italien och Frankrike – spås ha en högre arbetslöshet än Sverige nästa år. Värt att notera att arbetslösheten i Spanien väntas minska nästa år från 13,9 procent i år till 13,3 procent.

EU-kommissionen berömmer Spanien som är bättre förbered att möta en kris idag än tidigare, jämfört med flera andra länder. Spanien har även registrerat en avundsvärd tillväxt trots minoritetsregeringar av olika slag sedan 2015.

Den politiska situationen har alltså inte påverkat ekonomin negativt även om det alltid är mycket bättre att som majoritetsregering kunna lägga fram en budget som går igenom. Men det är det spanska folket som bestämmer, säger EU:s finans- och ekonomiminister Pierre Moscovici.

Det finns dock mörka moln på den spanska himlen och det är utlandsskulden. Italien (med en offentlig skuld av BNP på 136,2%), Frankrike (98,9%) och Spanien (96,7%) uppmanas att göra nödvändiga justeringar.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255