Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-09-18

Svensk gängkriminalitet i Spanien: Gärningsman gripen för mord i Barcelona

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-09-18

Svensk polis har gripit en 26-årig man ursprungligen från Kosovo som i maj månad sköt Robin Talani till döds på calle de Urgell i Barcelona. Det var en uppgörelse mellan två rivaliserande ligor i Göteborg där Talani hade stuckit till Barcelona för att gömma sig. De svenska myndigheterna jagade mannen som var misstänkt för att ligga bakom en bilbomb i Torslanda 2015.

Enligt den regionala poliskåren Mossos d'Esquadra är den gripne en 26-årig man ursprungligen från Kosovo.

Det var fredagen den 17 maj klockan 14 som Robin Talani sköts till döds med sju skott i en vindsvåning på calle Comte d’Urgell 125 i stadsdelen Eixample i Barcelona (bilden) skriver nyhetsbyrån Europa Press. Ögonvittnen såg hur gärningsmannen flydde från platsen på en MC.

Svenska Magasinet berättade om händelsen den 20 maj.

Under fjolåret inträffade flera fall i Spanien med svensk gängkriminalitet med uppgörelser och beställningsmord i den undre världen. Kriminella ligor med säte i norra och södra Stockholm, Malmö och Göteborg har agerat i Spanien. I samtliga fall har spansk polis gripit gärningsmännen och ärendena kommer att behandlas av spanska myndigheter då de har inträffat här.

I fallet den 17 maj är det svensk polis som gripit gärningsmannen för mordet i Barcelona. Mannen kommer att utlämnas till Spanien.

De inblandade ingår i två rivaliserande ligor i Göteborg. Talani jagades av en rivaliserande liga samt av svensk polis. Av den anledningen stack han till Spanien.

TT uppgav efter händelsen att mannen varit intressant i utredningen kring ett bombdåd i Göteborg för snart fyra år sedan. Mordet kommer att försvåra den fortsatta utredningen. Han var, som vi såg det, en central person, säger kammaråklagare Stina Lundqvist.

Talani ingick i gänget Eddie Jobe som styrs av Kastrati enligt den spanska dagstidningen El Periódico. Talani var i Barcelona tillsammans med en släkting till Jobe.

Efter dödsskjutningen i Barcelona 17 maj lyckades den regionala poliskåren Mossos d’Esquadra identifiera både offer och gärningsman varpå en europeisk arresteringsorder gick ut. Mannen greps i början på veckan i Göteborg.

Ärendet ligger vid en domstol i Barcelona.

Barcelona har under 2019 skakats av flera våldsamma avrättningar och mord. Totalt har 13 personer dödats. Däribland en svensk kvinna som hittades halvnaken och knivdödad.

Gängkriminell från Sverige sköts till döds i Barcelona
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255