Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-08-20

146 boende evakuerade – person gripen för allmänfarlig vårdslöshet

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-08-20

Omkring 146 boende i området norr om Estepona har fått evakueras på grund av den brand som rasat i Peñas Blancas sedan igår måndag. Polisen har gripit en fransk medborgare, misstänkt för att vara orsak till branden då han skulle ta död på bin med hjälp av bensin. Omkring tio flyg och helikoptrar plus 200 brandmän deltar i släckningsarbetet skriver brandbekämpningsmyndigheten Infoca på Twitter. Totalt har 290 hektar drabbats av eldens härjningar.

Släckningsarbetet har försvårats på grund av vinden El Terral och de höga temperaturerna de senaste dagarna. Området norr om Estepona är även kuperat. Under tisdagen har vädret förbättrats och myndigheterna uppgav vid middagstid att de hoppades kunna få branden under kontroll senare under dagen.

Brandbekämpningsflyg normalt stationerade i Málaga deltar i släckningsarbetet på Gran Canaria där den största branden i Spanien de senaste sex åren rasar för närvarande. Upp till 12.000 hektar på norra delen, det område som går under öns ”gröna lunga”, har drabbats.

Inte mindre än 10.000 personer i 50 byar har evakuerats på Gran Canaria.

Estepona:
Enligt källor vid Andalusiens brandbekämpningsmyndighet Plan Infoca arbetar man i nuläget med att elden inte ska sprida sig västerut till Los Reales i Sierra Bermeja. Söderut arbetar man intensivt med att inte elden ska nå områden som Barranco El Padrón och Forest Hill.

Dagstidningen Diario SUR skriver på tisdagen att 146 personer som har evakuerats tillbringade natten i sportanläggningen El Carmen i Estepona.

42 bostäder har evakuerats i områdena Río Padrón och Tejilla samt ytterligare 150 bostäder Forest Hill och La Alberdina-Las Abejeras som försiktighetsåtgärd.

Det har förekommit uppgifter på att även evakueringar har skett i bostadsområdena Puente Romano, Loma del Monte och djurparken Selwo men de uppgifterna tillbakavisas av larmtjänsten 112.

Elías Bendodo, vid Andalusiens regionalregering, bekräftar att en man ska ha gripits på grund av oaktsamhet eller allmänfarlig vårdslöshet. Elden ska ha startat när han skulle ta död på och bränna upp bin med hjälp av bensin nära ett hus som mannen hyr. Elden spred sig snabbt i den torra vegetationen. Mannen är fransk medborgare och resident i Estepona.

Röken från branden har synts på långt håll och den är synlig från Marbella, byar runt Ronda samt från Málaga flygplats.

(Bild: Twitter @Cieminfo)

Följ utvecklingen av branden via hashtag #IFEstepona på Twitter
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255