Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-07-31

Gratis armband som förhindrar att barn går vilse

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-07-31

Mer än hundrafemtio strandbarer erbjuder gratis armband, armbandet inkluderar anläggningens namn och telefonnummer.

Vår strand är vårt hem, och det är därför vi vill ta hand om den och bidra till välfärden för oss alla som bor här." Detta återspeglas i den informativa affischen som hittas på en stor del av strandbarerna i Málaga i anledning av en banbrytande kampanj som startades av föreningen för företagare på Costa del Sols stränder ”Asociación de Empresarios de playas de la Costa del Sol (Aeplayas)”, som erbjuder ett system som gör det möjligt att hitta barnen med hjälp av ett armband.

Initiativet startades i fredags med de första 150 strandbarerna, detta förväntas öka till 300 strandbarer under de närmaste veckorna. Kampanjen kommer att utvidgas till bland annat Torremolinos, Fuengirola, Benalmádena, Mijas och Axarquía-området.

ArmbandFöräldrarna har bara att gå till närmaste strandbar där de erbjuds ett armband som visar anläggningens namn och telefonnummer. Armbandet är helt gratis för alla och man behöver inte vara kund på strandbaren för att få det.

Presidenten för Aeplayas, Manuel Villafaina, förklarade att detta initiativ uppstår med syftet att "tillhandahålla faciliteter och ta hand om turister" och speciellt med tanke på den ångest om att en sådan situation kan orsaka föräldrar. Dessutom tillade han att med den nya tekniken underlättas sökningen efter barnet genom att man med mobila meddelanden kan skicka meddelanden om förlust omedelbart till de berörda strandbarerna.

Armbandet har redan visat sig ge effekt, i går kunde en bortsprungen treåring av utländsk nationalitet lokaliseras på bara 10 minuter. Med konventionella metoder hade de varit tvungna att mobilisera polis och röda korset, något som kan ta timmar eftersom det vid denna tiden på året inte finns kapacitet för snabbare hantering.

Bildtexter: En strandbar i Málaga, foto J. Erixon, samt en av röda korsets medarbetare som monterar ett armband på en liten flicka.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255