Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-07-26

Hundtillåtna stränder i södra Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-07-26

I Andalusien finns det 13 stränder där det är tillåtet att ta med sig hunden, de flesta finns i Málagaprovinsen, men även provinserna Huelva, Granada, Almería och Cádiz har hundstränder.

Alla stränder har inte något godkännande från regionalregeringen ”Junta de Andalucía” utan i flera fall är det kommunerna som har godkänt detta på egen hand för att hjälpa hundägare att kunna njuta av sin semester mer bekvämt. På de stränder som Junta de Andalucía har godkänt som hundstrand är det förbjudet för människor att bada, på övriga är det tillåtet.

Reglerna för användningen kan variera men gemensamt för alla är att vaccinationskortet skall medföras och att hundarnas avföring skall tas omhand och det skall vara en vuxen som ansvarar för djuren som alltid skall hållas under kontroll . Dessutom skall potentiellt farliga raser vara kopplade och i de flesta fallen också vara försedda med munkorg.

Av Jonny Erixon

Listan nedan är de tretton stränder som är kända i skrivande stund, men vi reserverar oss för att det kan saknas någon och det kan dessutom tillkomma fler under säsongen. Stränderna är listade från väster till öster.

1. Playa de la Gola (Isla Cristina), ligger i Punta del Caimán söder om marinan och består av 800 meter fin gyllengul sand.

2. Playa del Espigón (Huelva), belägen i Dique Juan Carlos I och för att nå den måste man korsa naturparken Marismas del Odiel. Stranden består av fin saand och den är 2,5 km lång.

3. Playa de Camposoto (Cádiz) ligger inbäddad i naturparken Bahía de Cádiz. Stranden är 6 km lång och består av fin vit sand, Punta del Boquerón till Cádiz. Stranden ligger i slutet av Punta del Boquerón och för att komma dit så är det en gångväg på två kilometer. På denna stranden är det förbjudet för människor att bada.

4. Playa de Piedra Paloma-Casares (Málaga), detta är en strand som är 2 km lång och den gränsar i väster till Torre de la Sal och i öster till Estepona. Ett 400 meter långt stycke är avgränsat för hundar, som namnet antyder är det stenigt, men det är en lugn strand.

5. Playa de Ventura del Mar, Marbella (Málaga), stranden ligger i västra delen av playa de Nueva Andalucía. Den hundtillåtna stranden är 250 meter lång och cirka 30 meter bred, här är det förbjudet för människor att bada.

6. Playa del Pinillo, Marbella (Málaga), stranden är cirka 250 meter lång och perfekt för familjer eftersom där också finns en fritidspark, där finns också duschar för hundar.

7. Playa canina de Fuengirola (Málaga), stranden ligger bortanför borgen Sohail.

8. Playa canina Benalcán, Benalmádena (Málaga), Beläget intill Holiday World Hotel med bra service och bra tillgänglighet för personer med nedsatt rörlighet. Stranden är 600 meter lång och 15 meter bred, ett av de bästa alternativen för en sommar med hundar.

9. Playa canina de Arroyo de Totalán (Málaga), Mellan Málaga och Rincón de la Victoria, Arroyo de Totalán är en stenig strand men med rent och kristallklart vatten, här är det förbjudet för människor att bada.

10. Playa canina de Torre del Mar (Málaga), belägen nära mynningen av floden Vélez. Stranden består av fin sand och upptar en yta på cirka 4 000 m² . Här finns också en rastgård för och en lekplats för hundar. Eftersom stranden är godkänd av Junta de Andalucía som en hundstrand så är det förbjudet för människor att bada här.

11. Playa canina de Torrox (Málaga), detta är den östligaste hundstranden i Málagaprovinsen, Det är en lättillgänglig stenstrand naturligt avgränsad av fyren och Torroxfloden. Den är inte katalogiserad som badplats för människor men det är fullt tillåtet även för människor att bada här.

12. Playa El Cable, Motril (Granada), belägen bredvid hamnen, i början av Playa Poniente. Detta är Granadakustens enda hundstrand och den är en och en halv kilometer lång.

13. Playa de la Rana, Adra (Almería), En lättillgänglig strand och den är cirka 350 meter lång samt inhägnad.

Bildtext: Dusch för hundar på Playa canina Benalcán, Benalmádena.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255