Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-07-17

Olycka på vattenpark, ung man förlamad

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-07-17

Det var i en vattenrutschbana på den enorma vattenparken Aqualandia i Benidorm på den spanska Medelhavskusten som olyckan skedde.

David Briffaut 23, semestrade med sin flickvän Penny Bristow när de besökte Aqualandia vattenpark i Benidorm. Han kappkörde med en vän på vattenrutschbanan Splash, när han kom till slutet av banan bröts huvudet framåt. Briffaut förlorade kortvarigt medvetandet och när han vaknade till sade han "jag kan inte känna mina ben".

Sjukvårdare var snabbt på plats och han transporterades direkt till närmaste sjukhus. Nu ligger han i nedsövt tillstånd på intensivvårdsavdelningen, kopplad till livsuppehållande utrustning. Hans familj har fått veta att han har brutit två ryggkotor och troligtvis aldrig kommer att kunna gå igen.

Familjen säger att ”David får fantastiskt vård på sjukhuset men vi vill få honom hem till England så snart han kan flyttas”.

Olycklig nedfartFamiljen har släppt fotografier av olyckshändelsen i hopp om att det kommer att startas en undersökning av vattenparken. Familjen gick för att besöka scenen efter olyckan och var chockerade av att se att vattenrutschbanan fortfarande var öppen. Mr Briffauts farbror Mark Pooley sa: "Med tanke på vad som hänt hade vi trott att det skulle bli någon utredning så att det inte händer igen”.

En talesman för Aqualandia sa att de har bilder som visar att Briffaut inte följer riktlinjerna för Splash.
De tillade att parken utsätts för en granskning av ett externt företag som gör en "uttömmande översyn av alla vattenrutschkanor" och personalen kontrollerar dem varje morgon.

Vattenrutschbanan i det aktuella fallet var inte någon av parkens ”värstingar” utan anses som medelsvår. Den räknas som en familjeattraktion och kan användas av alla som har en minsta kroppslängd på 1,25 meter. Det finns dock ett stort antal säkerhetsföreskrifter som skall följas.

Det är inte ovanligt med olyckor som ibland blir dödliga på vattenparker / vattenland / äventyrsbad och i badhus, det händer i alla länder. Bara i Sverige får 1.500 barn uppsöka akuten årligen efter olyckor i dylika badanläggningar och de svarar också för var tionde dödsolycka bland badande barn.

Bildtext: Överst: Splash, det var i den vita delen som olyckan skedde. Nästa bild är familjens bild av nedfarten som slutade så olyckligt.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255