Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-07-01

Tamisa Golf Hotel är försatt i konkurs

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-07-01

Hotellet som förutom att vara ett golfhotell framförallt är känt för bröllop och andra evenemang, Svenska Skolan i Fuengirola har genom åren förlagt många av elevernas avslutningsbaler här.

Dörrarna stängdes i går söndagen den 30 juni efter det att de sista gästerna på en bröllopsevenemang lämnat lokalerna.

Vigsel på Hotel Tamisa GolfHotellet som är ett fyrstjärnigt hotell med 24 rum och en vacker trädgård med tillhörande pool har länge brottats med ekonomiska bekymmer. Hotellet har tidigare levt bra på att evenemangsområdet med matsalar, pool och trädgård ligger med en vacker utsikt över Mijas Golf. Därför blev det ett dråpslag för dem när golfbanan totalrenoverades 2012, gräset dödades först med gift och därefter grävdes det bort och nya dräneringar och bevattningar anlades.

Detta innebar att hela området runt hotellet såg så bedrövligt ut under över ett år att de inte fick in några nya bokningar på evenemang och befintliga annullerades. Golfgäster kom det heller inte många eftersom golfbanan var stängd för renovering. Personalen var till största delen gamla trotjänare och att säga upp dessa skulle vara behäftat med höga kostnader, varför hotellet drevs vidare men med intäkter som långtifrån matchade utgifterna. Detta ledde till att skulderna växte till oroande höga nivåer.

När väl golfbanan var grön igen hade många bröllopsplanerare och andra evenemangsarrangörer hittat andra hotell för sina evenemang. Med påföljd att hotellet aldrig hämtade sig helt från golfbanans renovering, det underlättade heller inte att direktören John Peach blev sjuk och var borta från driften ett bra tag. Vad som dessutom ställde till det för dem var att den ekonomiansvariga dam som på ett lysande sätt lyckades hålla kreditorerna stången blev cancersjuk och blev borta flera månader för operation och cellgiftbehandling. Hon överlevde sjukdomen och har precis blivit så frisk att hon skulle kunna börja arbeta igen, med dessvärre överlevde inte hotellet tillräckligt länge.

KvällsevenemangKonkursen var ett faktum den 26 juni, John Peach försökte in i det sista förmå Banco Santander att få driva hotellet vidare över sommarmånaderna, eftersom det var ett bra bokningsläge med många inbokade evenemang (bland annat flera bröllop).

Men banken tvärvägrade, alla bokningar är idag ogiltiga och hotellet är stängt.Konkursförvaltare är Jose Sanchez Medina, han kan nås på: [email protected] och hans företag finns på www.sanchezmedina.net.

Johm Peach ber om ursäkt för det besvär som detta orsakar för många och beträffande de nu inställda bröllopen så rekommenderar han att dessa kontaktar Kate Lines på Fresh Weddings Spain. Hon är en välkänd bröllopsplanerare med ett gott rykte här på kusten och har lovat att hjälpa till att med kort varsel hjälpa de strandade bröllopen.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255