Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nyhet 2019-06-11

5G lanseras i Spanien den 15 juni

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-06-11

Det är operatören Vodafone som erbjuder den nya tekniken i till att börja med 15 spanska städer. Det blir heller inga prishöjningar men kunderna måste acceptera de nya tarifferna för att kunna använda sig av 5G-nätet, för att kunna utnyttja maxhastigheten måste man däremot abonnera på något av de dyraste paketen (Vodfone ilimitada Total eller Vodafone One ilimitada Total).

De städer som blir först ut nu på lördagen den 15 juni är Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Málaga, Zaragoza, Bilbao, Vitoria, San Sebastián, La Coruña, Vigo, Pamplona, Gijón, Logroño och Santander.

Lanseringen görs på frekvensen 3,7 GHz och ger cirka 50% täckning i de berörda städerna, något som kommer att expanderas under året, även antalet städer kommer att utökas senare i år. Nedladdningshastigheten blir till en början 1 Gbps något som kommer att fördubblas till 2 Gbps i slutet av året. Då kommer hastigheten att vara 10 gånger högre än nuvarande 4G. Svarstiden kommer också att minskas till 5 millisekunder, vilket innebär en märkbar förbättring av onlinespel.

Vodafone har anlitat främst Huawei för utbyggnaden av 5G-tekniken, men även Ericsson har varit anlitad för en mindre del av arbetet. Vodafone säljer däremot inga Huawei 5G telefoner till sina kunder, utan de erbjuder i nuläget bara: Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 ThinQ5G och Xiaomi Mi MIX 3 5G.

Vodafone tillkännagav också ett exklusivt avtal med Hatch, den finska molnspelsplattformen för 5G-nätverk, vilket gör det möjligt för användare att spela direkt utan nedladdningar eller meddelanden som avbryter spelet. Hatch-katalogen innehåller idag mer än 160 spel på mobilen, några av dem exklusiva och andra avsedda för barn (Hatch Kids). Premiumanvändare av Hatch kan delta i liveturneringar och tävla och chatta med varandra samtidigt. Några av de presenterade titlarna som finns på Hatch Premium är: Space Invaders, Sonic Hedgehog, Monument Valley, Hitman GO eller Angry Birds. Vodafonekunderna får ett specialpris på detta från den 24 juni till och med den 30 september.

Relaterad artikel: 5G lanseras i Spanien till sommaren 2019

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255