Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-06-03

Svenskt par dog i bilkrasch

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-06-03

En svensk man och en svensk kvinna i 50-årsåldern omkom på söndagseftermiddagen i samband med en kollision längs N-432 i Baena i provinsen Córdoba i södra Spanien. Ytterligare en person, från Alcaudete nära Jaén, och som körde den mötande bilen skadades allvarligt. Det uppger trafikenheten vid Guardia Civil.

Svenska Utrikesdepartementet bekräftar för Svenska Magasinet att ett svenskt par har omkommit i en trafikolycka i Spanien.
- Ett svenskt par i 50-årsåldern hemmahörande i Svealand har omkommit i en trafikolycka i Spanien. Deras anhöriga är underrättade, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör vid UD.

Det var vid söndagseftermiddagen som två personbilar kolliderade. Kollisionen var mycket kraftig och förarna i de båda bilarna klämdes svårt. Enligt larmtjänsten 112 inträffade olyckan klockan 13.25 vid kilometerplatsen 332 på N-432 i färdriktning mot Baena.

Räddningstjänsten kallades till platsen liksom Guardia Civil och ambulanspersonal från Epes (Empresa de Emergencias Sanitarias) samt en helikopter.

Trots en snabb och omfattande insats gick inte den svenska mannens och kvinnans liv att rädda. De omkom vid olycksplatsen skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Den andra personen fördes till sjukhuset Hospital Reina Sofía i Córdoba. Tillståndet för den personen uppges vara kritiskt.

Guardia Civil har inlett en utredning. Dagstidningen Él Día de Córdoba skriver att det finns uppgifter som tyder på att föraren från Jáen skulle ha kommit över i det motsatta körfältet. Den svenska föraren ska då ha försökt undgå en frontalkollision och kört in i vägräcket men slungades ut i vägen igen varpå en kollision var oundviklig.

Baenas borgmästare Jesús Rojano (PSOE) säger till tidningen att han beklagar händelsen med det svenska paret. På kommunfullmäktiges vägnar har även kondoleanser sänts till de anhöriga.

Vägen mellan Granada och Córdoba är stundtals hårt trafikerad.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255