Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-05-20

Gängkriminell från Sverige sköts till döds i Barcelona

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-05-20

Svensk gängkriminalitet med torpeder från Malmö och Stockholm som utfört hot, avrättningar och mord i Spanien blev en verklighet ifjol. I fredags sköts en 25-årig svensk medborgare till döds i en lägenhet i Barcelona. Den personen kopplas samman med gängkriminalitet i Göteborg. Det skulle i så fall vara den fjärde ligan med säte i Sverige som varit verksam i Spanien de senaste nio månaderna.

Den regionala katalanska poliskåren Los Mossos d’Esquadra har inlett en utredning efter att en svensk medborgare vid 14-tiden i fredags sköts till döds i en lägenhet på calle Urgell 125 (bilden) i stadsdelen Eixample i Barcelona. Dagstidningen La Vanguardia skriver att en boende i fastigheten larmade polisen efter att ha hört skottlossning.

När polis och ambulans kom till lägenheten hittade de en man med svenska ID-handlingar skjuten till döds liggande på golvet. Enligt grannar har 25-åringen varit hyresgäst i fastigheten under några månader. Händelsen tros höra samman med en uppgörelse i undre världen kopplad till narkotikahandel.

Enligt ögonvittnen ska en man på motorcykel hastigt lämnat lägenheten efter händelsen iförd motorcykelhjälm. Motorcykeln stod parkerad på trottoaren.

Utmed gatan calle Urgell finns flera övervakningskameror varifrån polisen hoppas kunna få ledtrådar.

Gärningsmannen är fortsatt på fri fot. Polisen uppger att mannen använde en pistol, kaliber 9 mm. Bilder från en kamera visar att mannen hade ansiktet täckt och att han bar på en mindre låda när han gick in i fastigheten och tog hissen upp till sjunde våning. Därefter fortsatte han till fots upp till åttonde våningen där 25-åringen bodde.

Gärningsmannen ska ha varit klädd som en anställd i en budfirma uppger regionala medier.

Enligt Göteborgs-Posten ska den 25-årige svensken tillhört den ena konstellationen i gängkriget på Hisingen i Göteborg. Den avlidne figurerade i utredningen efter bombattentatet i Torslanda 2015 där en liten flicka och tre män avled. Mannen var eftersökt av svensk polis.

Det finns uppgifter att ytterligare en svensk man från samma gäng och i samma ålder har befunnit sig i närheten men klarat sig utan skador.

UD:s presstjänst bekräftar att en man i 25-årsåldern avlidit i Spanien. Han var hemmahörande i Västra Götaland.

Om fredagens offer i Barcelona kan kopplas samman med svensk gängkriminalitet så är det fjärde fallet på kort tid. I november avslöjades en Malmöliga som utfört mord och avrättningar på Costa del Sol.

Och det var inga vanliga Malmöpågar. Enligt polisen rör det sig om tungt kriminella hänsynslösa mördare ursprungligen från Nordafrika och specialister i beställningsmord.

Ytterligare två mördarligor med säte i Sverige har avslöjades i Spanien under 2018. Dessa ligor var hemmahörande i norra respektive södra Stockholmsområdet.

Härom veckan kom en färsk rapport från nationalpolisen som visar att antalet avrättningar och mord kopplade till organiserad brottslighet ökade på Solkusten under 2018. En av anledningarna var att svensk gängkriminalitet hade etablerat sig på kusten.

I svensk media har det framkommit felaktiga uppgifter att Malmöligan skulle ligga bakom tortyrmordet i Mijas den 17 augusti. Men det är fel. Det rör sig om två helt olika kriminella ligor med säte i Sverige. Den liga som låg bakom tortyrmordet på en svensk medborgare i Mijas har sitt säte i norra Stockholm. Det var en gängledare för en narkotikaliga i Sverige som mördades i Mijas något som Svenska Magasinet skrev om 23 november.

Ytterligare en svensk dödspatrull har avslöjats. Det gällde en efterlyst svensksomalier som planerade att mörda en person på Solkusten. Den svenske medborgaren ursprungligen från Somalia greps i Barcelona 9 november något som Svenska Magasinet skrev om samma dag den hände. Mannen tillhör en liga med säte i södra Stockholm.

Den ligan beskrivs som mycket farlig och är misstänkta för sju mord i Stockholm plus grova narkotikabrott och penningtvätt.

Med skjutningen i Barcelona i fredags rör det sig alltså om fyra olika ligor med säte i Sverige som varit Spanien. Flera av dessa har avslöjats av spansk nationalpolis och Guardia Civil.

Läs mer: Skottsäker bil ny het sak på Solkusten

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255