Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-05-17

Málaga tar upp konkurrensen med London och Paris

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-05-17

Málaga har klättrat högt på listan över favoritstäder för bostadsköpare. Staden har blivit ett viktigt turistmål på senare år, tack vare klimatet, museerna, kulturutbudet och fantastiskt bra kommunikationer.

”Allt detta plus stadens vibrerande atmosfär ger Málaga konkurrensfördelar framför andra europeiska resmål. När jag pratar med investerare märks ökad efterfrågan, och många förmögna personer börjar nu jämföra Málaga med städer som Paris och London”, säger Antonio Diaz, ansvarig för investerarrelationer hos Quartiers i ett pressmeddelande.

Läget vid kusten och närheten till andra attraktiva städer som Marbella och Granada lockar många lokala och internationella köpare till Málaga, främst från Skandinavien, Belgien, Tyskland och Spanien. Största intresset finns för bostäder i stadskärnan och i området öster om centrala Málaga. En israelisk bolagsgrupp har under de senaste månaderna köpt tolv centrumfastigheter, och en svensk investerare lanserar ett bostadsprojekt i distriktet Limonar öster om Málaga. Antalet fastigheter som säljs till utländska köpare ökar stadigt sedan flera år tillbaka.

Málaga följer i Marbellas fotsteg för att attrahera de allra mest välbeställda köparna. På Málaga Airport finns ett område för privata jetplan, och Puerto Banús erbjuder kajplatser för yachter på Marbellas ”Golden Mile”.

Konsultfirman Wealth-X har undersökt cirka 211.000 investerare med en nettoförmögenhet på över 30 miljoner USD. Femton procent av dem köpte fastigheter i Spanien, de flesta i Marbella, vilket är näst flest i regionen. Marbella slås endast av en annan medelhavsfavorit bland de riktigt rika, Saint-Tropez, men man är större än Monte Carlo och Porto Cervo. Ryska och asiatiska investerare ligger bakom den kontinuerliga ökningen av den globala marknaden för bostäder värda över 1 miljon EUR, ett segment som växer två procentenheter snabbare per år än fastighetsmarknaden som helhet. Fastighetspriserna i Málaga överstiger numera helt klart det nationella genomsnittet, med över 50 procent det sista kvartalet 2018. Det är första gången någonsin, och bekräftar att Málaga verkligen attraherar de förmögna, eftersom de som investerar i fastigheter i Málaga i allt högre grad betalar priser som överstiger genomsnittet i Spanien. Málaga utvecklas till en marknad för premiumboende!

Fastighetsköparna i Málaga är alltså förmögna människor – typiska köpare är ett par som är äldre än 55 år, spanska eller utländska, välbeställda, som söker en lägenhet på översta våningen i stadens historiska centrum eller i La Malagueta (öster om Málaga) att använda som semesterboende. Det faktum att Málaga har blivit trendigt som turistresmål har helt klart betydelse för deras beslut. Málaga konkurrerar nu med europeiska storstäder som Paris eller London på andrahemsmarknaden och vinner mark i den attraktiva premiumnischen.

”Málaga ligger bra till för våra kommande investeringar på Costa del Sol. Vi tror på regionen som helhet och på Málaga som stad, och vi utvärderar för närvarande flera projekt i området”, säger Marcus Johansson Prakt, verkställande direktör för fastighetsutvecklaren Quartiers Properties.

Quartiers Properties är börsnoterat på Nasdaq First North i Stockholm under handelsbeteckningen QUART och är den enda fastighetsutvecklaren i Spanien som är noterad på någon av börserna i Skandinavien.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om den svenska byggherren och fastighetsbolaget Quartiers Properties AB som äger flera fastigheter på Costa del Sol.

De kommer bland annat att bygga ett lyxhotell vid Centro Forestal Sueco i Marbella. Samtidigt satsar de på att utöka bostadsområdet Hacienda del Señorío de Cifuentes i Benahavís.

Quartiers Properties AB köpte Centro Forestal Sueco i Marbella sommaren 2017.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255